Inte igår men idag

Kattungarnas utveckling fortsätter i rasande fart. Igår visade Flinga att hon kunde klättra upp i soffan och idag vågade hon också hoppa ner. Primus ligger steget efter och vågade sig upp i soffan idag men ner fick jag hjälpa honom. Tjejer är ju ofta tidigare i sin utveckling än killar men slutresultatet blir detsamma. Nu väntar jag i första hand på att Primus ska börja intressera sig för fast föda men jag tror att närheten till mamma gör att han struntar i bebisfrön, som vi försöker locka honom med. Tyvärr kan vi ju inte ha kattungematen stående framme utan uppsikt, för då äter Stisse upp den; allra gladast blir han, om han hittar ett fat med icke uppätna bebisfrön.

Idag provade Flinga att för första gången äta blötmat för kattungar, som hon hittade på sin mammas fat. Från parning och fram till den dag den sista kattungen flyttar, får våra honor extra näringsrik mat dvs både blöt-och frön avsedda för kattungar (Fast Sandie äter förstås inte fröna). Kanske, kanske upptäcker Primus imorgon att det kan vara gott att ha någonting att tugga på också - nu, när han har fått alla sina 26 små mjölktänder.

Jag har jobbat många timmar idag med att skriva ett avsnitt i Ragdollklubbens kommande broschyr. Från början skulle kapitlet heta "Uppväxt och utveckling" men kom i slutändan att bli "kattungens första år". Att arbetet tagit så lång tid beror på att jag aldrig kan släppa något jag skrivit, förrän jag lusläst mitt arbete många gånger, kontrollerat interpunktion och tillsett att jag inte gjort onödiga upprepningar av vare sig enstaka ord eller innehåll. Det får inte heller finnas syftningsfel eller andra språkliga felaktigheter. För mig är det oerhört viktigt att bevara vårt språk och också att kunna uttrycka sig korrekt i tal och skrift. Jag avskyr svordomar i både tal och skrift!!!

Timmen är sen och jag ska läsa lite innan jag somnar. Imorgon väntar en dag med ett gediget program. Jag ska sköta all dammning och rengöring av toalett och handfat innan Christine kommer och gör grovjobbet; dammsugningen och ångtvätt av golven. Hon kommer klockan 11. En timme senare dyker Carina upp och vi ska tillsammans "lägga sista handen vid" uppgift 10 i den här Pawpedskursen. 10 veckor är till ända, tiden har gått fort och jag har lärt mig mycket. Det gillar jag! Efter ytterligare en dryg timme kommer Christoffer och vi ska "dra upp ramarna för nästa års första nummer av Trasdockan. När det arbetet är klart måste jag börja med maten, som Karin ska äta tillsammans med Ove och mig. Vem Karin är och i vilket ärende hon kommer, ska jag berätta imorgon.

14 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)