Högre och högre

Visst leker kattungarna med råttor och bollar men största delen av den här dagen har de ägnat åt att (för dem) högt ovan golvet testa sin förmåga att förflytta sig utan att ramla ner. När de idag tar sig från den översta avsatsen på klätterställningen på balkongen, klättrar de mycket säkerare ner idag än igår. Det som igår var lite problematiskt, t. ex att ta sig från fåtöljen till bordet, går galant nu och självförtroendet växer.

Idag har familjen Backman, tillsammans med barnens morfar, varit här och Molgan har för första gången träffat sina blivande ägare. Isabelle och Nicko, lillhusse och lillmatte, var jättefina mot alla kattungarna; varliga och respektfulla. Molgan kommer att få fantastiska lekkamrater och morfar kommer att hålla honom sällskap, när den övriga familjen är på arbetet respektive i förskolan. Molgan kommer att flytta till Solna.

Småttingarna är nu så pass stora att jag ordentligt kan börja andas ut. De har hela tiden ökat i vikt som de ska och ingen har behövt tillmatas, puh! Alla ”går duktigt på låda” sedan mer än en vecka tillbaka. De leker med varandra och kommer emot mig, när jag går ut på balkongen, där de tillbringar sina dagar. På natten sover de snällt och fint i hagen men inom kort kommer de att kunna klättra ur den. Då fäller vi ihop den och de får lära sig hitta i hela lägenheten. Att de kan ta sig ur hagen brukar sammanfalla med att de är tillräckligt mogna för att nästan genast lära sig vägen till kattlådorna på toaletten och matplatsen i köket. 

Jag är en ”hönsmamma”, när jag har kattungar. Jag tycker att det är jobbigt när ungarna är nyfödda och fram tills de blivit något så när ”självgående” och klarar sig på egen tass. Jag kan oroa mig för så mycket, exempelvis att de inte ska öka i vikt eller att mamma katt ska drabbas av mjölkstockning eller annat, som gör att hon inte fullt ut kan ta hand om sina ungar. Nu har de redan blivit ordentligt socialiserade och gillar att bli hanterade och tittar nyfiket på mig, när jag tar upp och pussar dem. Jag vet att det inte kommer att vara så här mysigt för evigt men nu får jag iallafall njuta av mina småttingar till slutet av juli och det är många veckor dit.

Imorgon spelar vi in en ny podd med ett tema vi fått önskemål om från en lyssnare - katt och bebis. 

Den här killen heter Tor och är mitt barnbarn. Han älskar katter och blir jublande glad, när han får träffa våra kissar. Tyvärr kan han inte ha egna, eftersom pappa Joakim är mycket allergisk mot katter. 

 
27 maj 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)