Inte precis som jag tänkt

I god tid kom jag till Solna station. Uppsalapendeln skulle gå från Stockholm City klockan 11:12. Carina skulle åka från Odenplan. Strax innan klockan 11 ringde hon och meddelade att vårt tåg var inställt. Några minuter tidigare hade jag själv köpt en 24-timmarsbiljett till och från Uppsala men spärrvakten hade inte nämnt något om det. Carina och jag bestämde att jag skulle åka till Stockholm City och därifrån ta en buss till Uppsala. Jag gick tillbaka till spärrvakten för att få tillbaka pengarna för min biljett och då fick jag veta att det skulle gå att ta ett pendeltåg till Upplands Väsby och därifrån ta Uppsalatåget. Jag inväntade Carinas tåg (i Solna), som fortsatte mot Upplands Väsby - så var meningen iallafall men......... när vi kom till Sollentuna station blev det stopp. Passagerarna meddelades att det skulle ta ett tag och att vi kunde gå ut på perrongen om vi ville. Något större fel hade uppstått i någon växel (vad det innebär vet jag egentligen inte). Efter en bra stund meddelade högtalaren att en ordinarie buss fanns och att ersättningsbussar var på väg. Vi informerades också om att vi skulle kunna använda oss av resegarantin. Det gjorde vi. Efter att ha frusit 15-20 minuter i Sollentuna kom taxin, som kördes av en mycket trevlig chaufför. Vi var framme en kvart för sent men föreläsaren hade valt att vänta in oss, innan hon startade. 1303 kr kostade kalaset. Nu startar kampen för att få tillbaka pengarna (för jag gissar att det kommer att bli många ifrågasättanden, innan jag får tillbaka pengarna).

BARF-föreläsningen hade kommit till stånd genom ett samarbete mellan Ragdollklubben och Brittsällskapet. Vi var rätt många deltagare, gissningsvis 25-30 personer, varav 8 från Ragdollklubben. Föreläsningen tänker jag berätta om i morgondagens avsnitt. I pausen åt vi smörgås och drack kaffe eller te. 

Efter föreläsningen hade vi i Ragdollklubben ett medlemsmöte, där vi pratade allmänt om klubben och styrelsen fick bra förslag på aktiviteter, som medlemmarna önskade. Vi var inte många men det blev ändå ett bra möte. Strax innan klockan 17 lastade Pia in min rollator i sin Golf och Carina och jag fick åka med henne och Emma till stationen i Uppsala. Vi tog Uppsalatåget, som hade slutstation Upplands Väsby. Efter viss väntan där fortsatte vi sedan med pendeltåget tillbaka till Solna station. Det var inte riktigt så här vi hade planerat. Planen var att vi under resan skulle jobba med ny text på hemsidan men - det blir inte alltid som man tänkt sig.

Imorgon kommer Carina och Daniel till mig. Daniel har på ett trevligt sätt satt ihop tidningen, så att våra texter presenteras tillsammans med passande bilder och färger. Vi kommer noggrant att titta igenom materialet tillsammans och hoppas vara klara med tidningen imorgon för att på måndag kunna skickas den till tryckeriet.

25 nov 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)