Inte sjuka men påverkas ändå

Jag vet att jag skrivit tidigare att djur inte drabbas av Covid 19 men det är ju inte sant. De påverkas i allra högsta grad men inte av hosta och andnöd utan av kärlek. För dem har det mest varit underbara veckor, sedan Folkhälsomyndigheten indirekt började lägga sig i deras liv i mars.
"Vad menar hon nu"? kanske du undrar. Jo, jag tänker så här:

"Många människor är isolerade i sina hem och känner sig ensamma och övergivna när det inte finns någon att prata med, krama och äta middag tillsammans med (Kan berätta att när Stina hör ljudet av de gamla, tunga köksstolarna som dras ut, kommer hon alltid springande och hoppar upp på "sin" stol och sätter sig där bredvid Ove. Hon hoppas då få något gott att äta. Har man ett djur  som enda sällskap, får djuret nu ta emot all kärlek som ägaren tidigare hade fler att dela den med, Det händer faktiskt att ägaren är så pratsjuk att djuret måste gå undan för att kunna få sova ut. Det blir också mycket extra god mat för katten. På så vis vis är ägaren garanterad sällskap under måltiderna.

Det är inte enbart äldre som behöver "tillåten närhet". Även barn och yngre personer, både barnlösa och småbarnsföräldrar, har i hög utsträckning börjat se sig om efter ett sällskapsdjur nu, efter flera månader med coronaviruset i samhället.  De har ju inte sedan många veckor tillbaka haft någon farmor, morfar eller annan älskad äldre person att berätta hemligheter för, krama och kalasa på onyttigheter tillsammans med - där ingen talar om hälsa och lördagsgodis och nyttigheter av alla de slag. Längtan efter ett djur har blivit starkare och starkare ju längre tiden gått sedan man fritt kunde träffa sin "gamla familj". Ett djur bevarar hemligheter, är gosigt att krama och har sällan bråttom, precis som mormor, farfar och alla de andra som har tid att umgås.

Det går i dagsläget inte att hitta en ragdollkattunge och zoohandeln uppger att man har kölista på kaniner och hamstrar. Djuren är alltså verkligen drabbade av coronaviruset — inte direkt men indirekt!

Sommaren är snart här. Imorgon visar foton på två kissar som försöker förstå sig på småkryp.

27 maj 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)