Inte utan Sandie

Utan Sandie hade jag aldrig lärt känna Anette. Min första kontakt med henne var när hon och Tomas kom för att titta på Sissi, som Izzie är döpt till. De hade knappt hunnit innanför dörren förrän Anettes telefon ringde och jag hör henne säga: "vi är i Bromma Blocks och handlar"!!! Va? Vi satte oss i soffan och Anette förklarade att det skulle bli en glad överraskning för de tre sönerna att få en katt och att det var därför Anette kommit med "den vita lögnen". För mig är det obegripligt att någon kan hålla på en sådan hemlighet men fantastiskt roligt, om man klarar det. Det gjorde Anette och Tomas.

Dagen kom när det var dags att hämta kattungen. Anette och Tomas hade köpt allt ifrån leksaker till klätterträd, 2 st t.om, och allt var väl dolt i källaren. Barnen var på sina rum, när Anette, Tomas och Izzie kom hem. De ställde ner  transportburen och, jag tror att det var Anette, tog Izzie famnen. sedan ropade de på pojkarna att komma ner till bottenvåningen. Särskilt den yngsta killen har under lång tid verkligen längtat efter en katt. Han gick i 4:an, om jag minns rätt, och hade valt att hålla föredrag i klassen om just ragdoll, som var den ras han mest av allt önskade men aldrig trott sig om att någonsin få. Pojkarna stannade direkt, när de såg Izzie och en av dem, minns inte vem, frågade; "vems är det där"? När det stod klart för dem att det var deras, sade den yngsta killen: "det här är den lyckligaste dagen i mitt liv". Izzie är idag 2 1/2 år och har sedan många månader tillbaka en syster, Shadow. Tjejerna är mycket goda vänner men med Sandie som mamma är Izzie en kisse som vet vad hon vill och är självutnämnd ledare i hemmet.

Idag har Anette och jag varit i Marabouparken och ätit lunch; kyckling, ris och en liten kopp med rabarberpaj. Skönt att även Anette föredrog att äta i skuggan. Kaffet intog vi vid ett bord i solen och vädret var perfekt! En liten tur in till vernissagen med temat Sundbyberg 100 år och sedan körde Anette mig hem. Åldersmässigt skulle jag nästan kunna vara hennes mamma men jag tror inte att någon av oss tänker på det, när vi träffas. 

Har varit nere i lägenheten. Oh, vad jag längtar efter att få flytta hem. Varför man inte gjort någonting mer än att ha haft två fläktar på några få dagar (sedan flyttade man dem till grannen), förstår jag inte. Det är idag tre veckor sedan vattenskadan uppstod och inget är gjort!!!

Nu ska jag försöka få plats i sängen, som är ockuperad av tre trötta katter.

 

14 jun 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)