Intensiv, händelserik dag

Kattungarna var "sjövilda" i morse, enligt Ove. De rusade runt och hade inte riktigt tålamod att äta sig mätta utan föredrog att jaga varandra och slåss. Det visade sig, när jag steg upp vid 08:30, för då var de hungriga. Några påsar blötmat senare och lite frön (och naturligtvis lite ost) somnade allihop. Själv haltade jag omkring med vattenkannan. Nu gäller det att sköta alla fina Hortensior. Sedan var det disk av alla kattfat, dusch och iordningställande inför det inplanerade besöket på Ortopedmottagningen.

Taxin kom som utlovat klockan 11:10 och rullstolen packades in. Det är välordnat i Sverige. Framme vid Danderyds sjukhus körde taxichauffören mig till Informationsdisken, där en rödakorsvärdinna väntade och körde mig till laboratoriet för provtagning. Jag klarar mig bra med hjälp av rollatorn hemma men på sjukhuset måste man förflytta sig långa sträckor - långa och långa, ingenting att tala om egentligen när man har friska ben - och då är det bra att få hjälp. Ove kom till laboratoriet efter 45 minuter och sedan åt vi en ost- och baconkorv till lunch. 

Jag avskyr att gå runt i de flesta typer av affärer, särskilt illa tycker jag om att titta på kläder. De enda affärer jag gillar är elektronikbutiker som t ex Elgiganten, som jag fullkomligt älskar. Så glad jag blev då, på väg från laboratoriet till mottagningen, när jag såg en affär inne  på sjukhuset, som sålde kläder från en klädställning. Där fanns den - klänningen med fickor, beige i ett bomullstyg av bästa kvalitet. Jag visste inte, när jag steg upp imorse, att jag behövde den klänningen och den vita blusen, som jag också köpte. Bråttom till mottagningen, hängde undan klädesplaggen och provade dem efter läkarbesöket. Klädköpet gjorde att vi kom hem 15:10, hann ta en kopp kaffe och snabbt lasta den stora transportburen med alla kattungarna och bege oss till Vetzoo i Bromma Blocks. Veterinär Jon Palmert vaccinerade, chippade och undersökte kissarna, som skötte sig exemplariskt. Inte ett pip trots att chipnålen är tjock. Alla fick högsta betyg. Betalningen skedde i butiken, Bromma zoo, där flera i personalen väntade på oss. Ove är mycket bekant med flera av tjejerna, som jobbar där, och hade informerat om slutbesiktningen förra gången, han var där. Om man saknar uppmärksamhet, ska man ta med sig en kattunge och gå in i en djuraffär. Verksamheten liksom stannar upp och både personal och kunder får ett leende på läpparna och börjar ställa frågor om kattungarna, berätta om sina egna djur och det känns, som om vi känt varandra sedan lång tid tillbaka.

Middag från Thaimiddag.se igen. Gott och rikligt, räcker till två middagar. Skönt att ha tre matställen och ett coffehouse inom 60 meter. Vi bor verkligen bra, tycker jag! Kattungarna sover, Stisse och Stina likadant. Sandie har nyss fått mat. Hoppas hon nu går upp i vikt, när hon inte längre behöver försörja kattungarna? Aptiten är det iallafall inget fel på.

13 jun 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)