Intressen

Jag hade aldrig haft någon direkt hobby innan 2011. Istället har jag under olika skeden i livet intresserat mig för diverse olika saker. Först när jag bestämde mig för att bli uppfödare hade jag hittat det som jag tror man kan kalla hobby. Kanske definierar människor ordet hobby lite olika; för mig innebär det ett specialintresse som man vill ägna mycket tid åt för att mer och mer bli insatt/duktig i det som är ens hobby. Förvisso har jag alltid älskat katter (pälsdjur i största allmänhet), men det var 2011, som mitt genuina kattaintresse tog fart. Så snart jag börjar intressera mig för något, vill jag lära mig så mycket som går i ämnet - beträffande katten allt från parning ända tills katten är gammal. Det har både för- och nackdelar att ha min mentalitet men jag tycker att fördelarna utan tvekan väger tyngre. Det jag ibland kan se som en nackdel är att jag blir så "fast", så att jag har svårt att bryta mitt ständiga sökande efter mer kunskap. Detta blir ibland på bekostnad av sömnen.

Jag måste bekänna att jag aldrig ens hade hört ordet PawPeds, inte heller Diplomerad uppfödare, förrän jag gick en 2-dagarsutbildning i Rotebro. Medlemmarna i Järva kattklubb, som jag var medlem i då, hade inbjudits av Skogkattslingan till kursen "Avel med framgång" och självfallet "hoppade jag på". De flesta av mina kurskamrater var redan etablerade uppfödare och vi var bara två, som aldrig tidigare fött upp en kull. Jag vill påstå att utbildningen nog var på en väl hög nivå och att den förutsatte vissa förkunskaper i genetik (där hade jag en fördel av att ha medicinsk bakgrund). Nåja, PawPeds var det jag fastnade mest för. Det verkade vara en bra och rätt utbildning för mig. Samma kväll som kursen var klar och vi hade fått våra diplom, anmälde jag mig till PawPeds grundkurs 1.

Jag hade nästan glömt utbildningen, när jag nära 1 1/2 år senare fick en inbjudan. Jag betalade mina 400 kronor och kort därefter startade kursen. Detta var den första databaserade utbildning jag någonsin gått.

1 maj 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)