Intresset för omvärlden

Intresset för mamma Sandie är förvisso fortfarande mycket stort men alltmer börjar kattungarna att intressera sig för saker runt omkring t. ex leksaker och vippor. De är nu duktiga på att koordinera ögat med tassen; slår på vippan och klarar av att ta sig över pappskivan, som tidigare hållit dem på plats på balkongen. Självklart ska de få vistas fritt i lägenheten så småningom men de måste bli några dagar äldre, innan de hittar tillbaka till sin mamma och sina syskon, när de inte har dem inom synhåll. De måste också kunna ta sig till sin toalåda när det tränger på. Redan nu gör de sina behov på lådan men detta är under förutsättning att de ser den.

Det är i skrivande stund exakt fem veckor sedan Sandies värkarbete startade. Det ör ofattbart att så mycket kan hända på denna förhållandevis korta tid. Varje dag har inneburit en utveckling men jag måste ändå medge att det är nu det börjar bli riktigt roligt att ha kattungar - nu när de börjar interagera! Under natten är de instängda i hagen men när morgonen kommer och jag närmar mig kattungarna, kommer de trippande mot mig. De lyssnar när jag pratar med dem och kan sitta i famnen och se nöjda ut men......... bara en liten stund. Sedan vill de ner på golvet igen för att fortsätta upptäcka allt som livet har att erbjuda.

Imorgon kommer Elin att lägga upp en filmsnutt på kattungarna på Prata Katts Instagram. Som den usla fotograf jag är har jag inte, som jag hade hoppats, lyckats fånga på bild kattungarnas intresse för fast föda. Alla äter frön nu och de har också börjat nosa, men inte smakat, på kattungemousse - alla utom Molgan, som redan tagit sin första tugga.

18 maj 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)