iPad Pro

Idag blir det inte så mycket skrivet om katter, för jag ska installera min nya platta. Egentligen är jag inte road av att iordningställa teknikprylar, helst skulle jag bara vilja trycka på startknappen och så var allt klart - GRATIS - men det kostar 299kr så jag gör det själv. De pengarna sätter jag hellre in på Stockholms katthems pg. Jag älskar iPads av många anledningar, inte minst för att jag slipper tangentbord. Med min dåligt fungerande högerhand och en "skärmpenna" är en iPad utan tangentbord det optimala för mig. Många andra vill ha ett tangentbord, så många att man idag säljer iPad Pro + tangentbord till paketpris på Elgiganten. Själv valde jag iPad + Sandströms fodral till paketpris. Jag älskar hemelektronikbutiker!! Oh, så många spännande saker det finns där! Min gamla platta kommer inte att pensioneras. Jag kommer att använda den, bara lie mindre. På den nya kommer jag att ha färre appar och mappar, riktigt hur jag kommer att göra, vet jag inte ännu. Efter att jag installerat plattan, måste jag koppla den till Norton. Jag har betalat virusskydd och brandvägg för fem enheter men utnyttjar bara fyra idag. Jag är jätterädd om mina bilder, inte minst på katterna, så jag har back upp på allt hos Norton.

Idag ringde Per, vars son Mattias köpte Simba. Simba heter numera Laban. Det tycker jag är ett gulligt namn! Laban sköter sig bra, förutom att han valt köksstolarna till att vässa klorna på istället för på det fina klätterträdet han fått. Vad gör man? Ja, det enklaste är att lägga något över stolarna men naturligtvis inte det snyggaste. Om man väljer att inte täcka de fina dynorna, måste man konsekvent med bestämd stämma "fya" katten, och bära den till trädet. Sedan får man pröva Fyspray. Vi har samma problem md Stisse. Han älskar att riva på två stolar, som vi har i vardagsrummet. Det är ingen tvekan om att han vet att det är förbjudet men han tycker att det är värt den hårda rösten för att kunna klösa lite (innan jag når honom). Våra tjejer är aldrig olydiga utan gör, som de ska - tack för det! Det är så underbart att ha katt i hemmet, så att rivandet är ett litet problem för mig. Jag skulle gärna ha hund också men att den behöver rastas i ur och skur, ser jag däremot som ett stort problem. Därför blir det ingen hund, om jag inte hittar en kennel, där man kan köpa en rumsren valp inkl. rastning. 

Eva skickade ett sms idag. Hon berättade att Smurf är oerhört ordentlig. Vissa nätter har Eva vaknat av att Smurf försöker rengöra toalettstolen, den lilla kissen arbetar ljudligt för att få loss toalettborsten. Vad hon tänker när hon slamrar med Dramatenvagnen vet inte Eva, kanske köpa färskt bröd till hennes frukost. Ibland verkar hon också vilja städa, för hon förefaller flytta runt en massa saker som låter. Även Sissel och Rubi arbetar en del nattetid. De tycker mycket om att sova i Lottas säng men det får de inte längre eftersom de, när de jobbat färdigt i lägenheten, gärna vill brottas lite i sängen, innan de somnar. Lotta är inte så road av de nattliga aktiviteterna. Så här söta är de iallafall, när de kommit till ro.

Nu är min nya platta laddad och installationen ska börja. 

 

 
29 jun 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)