Styrelsearbete tar tid om det ska bli bra

När man tackar ja till ett styrelseuppdrag bör man förstå att det inte bara innebär att avsätta tid för ett styrelsemöte c:a 1 1/2 timme per månad. På styrelsemöten diskuteras vad som bör göras, vem som gör vad, man följer upp pågående arbeten, presenterar och diskuterar olika idéer och mål men det räcker inte. Det är viktigt att noga tänka igenom, om man själv har både tid och lust att på allvar gå in i rollen och att man även måste prioritera styrelsearbetet upp till samma höga nivå som det egna förvärvsarbetet. Den bedömningen ska vara gjord i samband med att man antog styrelseuppdraget. Man måste också vara beredd på att jobba. För att lättare förstå vad som förväntas, av både den enskilda styrelsemedlemmen och av hela styrelsen, finns olika befattningsbeskrivningar framtagna. Där ska det tydligt framgå, vad som ligger i den egna rollen. Saker och ting förändras över tid och det är viktigt att regelbundet läsa igenom de styrdokument vi har, för att kunna hålla dem aktuella. Detsamma gäller texten på hemsidan. Jag har börjat så smått och Carina och jag kommer att ta "en sak i sänder" och vi har inte bråttom. Det vi vill bli färdiga med snarast möjligt är ett brev till klubbens uppfödare och ny struktur och en del korrigeringar i vårt hederskodex. Kanske förstår man inte, om man inte själv är en "ordmänniska" , hur mycket tid sådant arbete tar (jag klagar inte, jag förklarar). Ord är jätteviktiga; det är viktigt att kunna många ord, synonymer, nyanser, meningsbyggnad, interpunktion, ordens placering, stavning, avstavning - säkert har jag glömt något. Genom att läsa skriven text kan man lätt bilda sig en uppfattning om skribenten. Det är oerhört viktigt att kunna uttrycka sig så att alla förstår och så tydligt att budskapet inte kan tolkas på olika sätt. Så förhåller det sig åtminstone, när det gäller den typ av text, som vi ska gå igenom snart. Grunden finns men texten är långt ifrån bra skriven och vissa tillägg måste göras.

Rubi, Sissels "syster", har blivit mamma. Natten till idag föddes tre småttingar, alla över 100 g. Sissel var högst delaktig i förlossningen och hade tagit plats bredvid Rubi i bolådan. Jag har så många gånger tänkt att jag skulle vilja kika in i det lilla katthuvudet och läsa kattens tankar. Vad tänkte Sissel, när hon började tvätta syrran efter förlossningen? Hon lämnade inte Rubi och bebisarna ensamma utan ville vara med (bra träning inför den egna förlossningen). Sofia, Rubis ägare, kom för att hjälpa Lotta könsbestämma kattungarna. Jag känner mig alltid osäker men jag blir säkrare och säkrare. Rubi är nu mamma till två tjejer och en kille. Sissel var på sin vakt när Sofia kom och när hon tog upp kattungarna kände Sissel sig manad att hjälpa Rubi arr hålla inkräktaren borta, så hon bet Sofia. Gulligt gjort och rätt tänkt av henne - Rubi var ju trött efter allt hon tagit sig igenom och någon måste ju skydda kattungarna.

Bilder kommer imorgon.

27 jun 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)