Izzie har blivit vuxen

Anette skickade två "videosnuttar" igår. Vad stor och fin Izzie blivit, inte bara till växten! När jag klickade på filmerna, såg jag en "höglöpande" Izzie, som rullade på golvet. Anette skrev också att Izzie med hög stämma håller familjen vaken nattetid. Det är verkligen jobbigt med en katt, som löper - lika jobbigt som det är mysigt mellan löpen. Om man inte står ut med löpperioderna kan man:

1. kastrera sin kisse. Allt fler kattungar är kastrerade redan innan de flyttar till sina nya hem. Hmmmm, enligt mig. 

2. få p-piller utskrivna av veterinären . Bra om man vill ha honan fortsatt fertil. Kanske är man osäker på, om man vill ha kattungar så småningom eller inte. Som med allt annat, finns det en baksida med pillren. De ger ökad risk för ljuvertumörer.

Om inget av detta känns bra, får man helt enkelt stå ut. Har man tur, löper honan bara ett par gånger per år. Har man otur var fjortonde dagfrown.

Hankatten kan vara ännu jobbigare än honan, om han får vara fortsatt fertil. Inte sällan markerar han sitt revir genom att kissa på olika ställen i bostaden samtidigt som han "vrålskriker". Om inte Stisse hade varit så extremt jobbig, när han blev könsmogen, hade han varit pappa idag. Jag ville verkligen ha en avkomma efter honom, eftersom han är så mysig, men vi stod inte ut. Alla tavlorna låg på golvet, när vi åkte till Västerorts djursjukhus - numera Evidensia. Han gick av och an på ryggstödet på hörnsoffan och petade in framtassen bakom tavlorna och försökte på så vis ta ner dem. Bättre då att ta ner dem profylaktiskt. Hade jag vetat om att man kan "chippa" könsmogna hanar, hade jag gjort det. Det var sommar och vi skulle åka på semester och vi såg ingen annan utväg än att kastrera honom för att kunna ta med honom (och de andra kissarna) på båten.

Vi själva väntar på att Sandie ska börja löpa. Hon är visserligen fortfarande liten till växten (men det är Kicki Danielsson också - hörde nyss en intervju med henne, 156,5 cm) men bra på många andra sätt. Vissa är bara mindre än andra. Sandie är den piggaste, roligaste katt jag har haft/har. Hennes gener måste få gå vidare. Hon är sååå rolig, pigg och trevligt retsam. Igår slog hon, för första gången, till och med Stisse i huvudet, när hon tyckte att det var alltför stilla här hemma. Han struntade i det - blev varken arg eller slog tillbaka. Han tillhör inte "Ragdoll the cool Cat", som det står på Ragdollklubbens hemsida men han är "the cool Birmacat".

Hoppas på nya bilder på de andra kattungarna snart.

3 okt 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)