Izzis matte

Anette köpte en kattunge ur Stinas andra kull. Dessa småttingar var Stinas kärleksbebisar. Efter två misslyckade parningsförsök fick hon träffa Sigge - en artig, lugn och uppvaktande kille som hon blev mycket förtjust i. Efter att Sigge hade gått runt Stinas transportbur (där hon valt att sitta kvar) och då också sjungit för henne, bestämde hon sig för att gå ut och lära känna Sigge lite närmare. Hon stannade hos honom i Uppsala i fyra dagar och resultatet blev tre nästan identiskt lika kattflickor och deras bror. Izzie, en av tjejerna, flyttade in hos Anette och hennes familj i Spånga.

Jag har skrivit många gånger tidigare att de bästa tänkbara kattungeköparna hittat till Gjuteribacken i Sundbyberg. Flera har dessutom blivit mina vänner - däribland Anette. Jag brukar säga till de nya ägarna, när de hämtar hem sin kattunge, att Ove och jag gärna vill komma och hälsa på kattungen efter några månader. Just så var det när Anette och jag fann varandra. Izzie är nyss fyllda fem år och idag var Anette på lunch hos mig. Vi hade som vanligt en jättetrevlig eftermiddag tillsammans. 

Idag släppte vi ett nytt avsnitt av Prata Katt. Det handlar om ”viktigt att tänka på inför och under julen”. En olycka händer lätt och katter är snabba djur. Den kombinationen kan leda till problem om vi djurägare inte tänker oss för eftersom under julhelgen lurar extra många faror. 

Vår värdefulla, trevliga, gulliga foderexpert på Royal Canin, Anna-My, har idag besvarat en matfråga från en lyssnare. Det gällde foder till en chippad katt, dvs. ska den äta mat för kastrerade katter eller för fertila. För mig var det rimligt att tänka att det skulle vara mat för kastrerade men det var inget jag vågade påstå. Då finns Anna-My där till hjälp; tar gärna emot frågor och besvarar dem alltid. Nu törs jag med säkerhet säga att det ska vara mat för kastrerade under den tid chippet verkar.

Det som nu kommer att vara riktigt viktigt att tänka på är att julmat inte ska stå obevakad kvar på bordet. Katter ska absolut inte äta något som innehåller lök. Alltså no, no till både Janssons frestelse, löksill och köttbullar men även lökväxter som amaryllis och hyacinter är farliga för katter. Russin, vindruvor och nötter kan innebära livsfara. Ju mörkare choklad desto farligare för katten. Detta var en välmenad påminnelse om något som jag tror att alla vet men kanske inte tänker på, för det är ju jul bara en gång om året

13 dec 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)