Jag är så glad

Att vara uppfödare innebär ett stort ansvar för både avelsdjuren och deras avkommor. Jag är den som måste föra deras talan, även om det kan kännas hårt de gånger jag måste säga ”nej” till någon som vill köpa en kattunge av mig. Första gången jag gjorde det, var anledningen att familjen hade en 3-åring och en 1 1/2-åring och väntade dessutom ytterligare en liten. Det hade inte blivit bra, varken för katten, barnen eller de vuxna. Små barn är inte elaka..... men hårdhänta, en kattunge är inte ond.... men den försvarar sig mot hårda nypor. Ingen bra start, bättre att vänta några år. 

För några dagar sedan pratade jag med Sebastian. Han och hans sambo vill utöka familjen med en katt och var nu på jakt efter en ragdoll. Allt verkade jättebra ända tills vi kom till familjens arbetstider. Det visade sig att katten framöver skulle behöva vara ensam när matte och husse arbetar heltid. Jag sade precis som det är; att katten blir en ledsen katt om den måste vara ensam så mycket och att ragdollen är mycket beroende av sällskap. Några timmar är naturligtvis ok men inte hela, långa dagar. Det skulle ju inte heller vara roligt för ägarna med en nedstämd katt. Jag kan alltså inte tillstyrka idén om en katt under de förhållandena. Skulle kisse däremot ha sällskap av en hund eller annan katt (behöver absolut inte vara en raskatt) är situationen en helt annan. Sebastian funderade en stund och sade sedan att han förstod hur jag resonerade. Uppriktigt sagt trodde jag aldrig att vi skulle höras av igen men......

Jag blev uppriktigt glad idag när Sebastian ringde igen, för jag hade känt att en katt hos honom  och hans sambo skulle få det mycket bra. De hade nu pratat igenom detta med ”en katt och heltid” kontra ”två katter och heltid”. De hade faktiskt tidigare funderat på att de skulle vilja ha två kissar men inte tänkt skaffa dem samtidigt. Nu hade de ändrat sig och var eniga om att de ville köpa ett syskonpar av mig.

Sååå roligt! Jag är så glad när syskon får flytta tillsammans. Då blir det nog inte lika dramatiskt att lämna mamma, den bekanta bostaden, de andra katterna och uppfödarna. Imorgon kommer Sebastian och Matilda på besök.

Ethel fotograferade katterna på plats i vagnen inför promenaden. Tyvärr höll hon kameran stående och i detta program kan jag inte rotera den.

 
24 mar 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)