Jag fick en video

Är det så att alla föds med en stark överlevnadsinstinkt; att vi redan från start är beredda att ta strid för mat och trygghet eller är vi bara egoister som enbart tänker på vårt eget välbefinnande?

Många och långa stunder har jag suttit och tittat ner i bolådan och studerat de nyfödda kattungarna och fascinerats över hur de med alla krafter kämpar för att komma fram till maten och både sparkar och kliver på de syskon, som är i vägen. Utan att varken kunna se eller höra men med ett välutvecklat luktsinne tar de sig fram till den spene de valt till sin favorit.

Precis som jag nyss beskrivit, betedde sig särskilt en av Elins kattungar i videon jag fick igår, tyvärr kan jag inte visa den. Jag har många gånger funderat över, hur det kommer sig att vissa kattungar också verkar födda med ledaregenskaper. Alla kämpar förvisso för maten och bästa platsen hos mamma katt men vissa med mycket större kämpaglöd, medan andra kattungar låter dem ta plats. Jag har letat men något svar har jag inte funnit någonstans. 

Idag har Carina och jag börjat gå igenom vårt material till det kommande numret av Trasdockan. Det är exakt en vecka kvar till presstopp och vi har en del arbete framför oss. I maj för fem år sedan träffades vi för första gången och diskuterade igenom, hur vi skulle gå tillväga för att "få till" en tidning. Ingen av oss hade erfarenhet sedan tidigare men vi var "taggade" och det hjälpte oss i alla fall en bit på vägen. Under de år som gått har vi lärt oss massor, för vi har inte kunnat leva på gammal kunskap eller lång erfarenhet, för det saknade vi.

Utan varandras vetskap hade vi, innan vi träffades, anmält oss till PawPeds första kurs och den gick vi med några veckors mellanrum. Den andra kursen deltog vi i samtidigt. Vi valde också att anmäla oss till SVERAKs Diplomeringskurs. Det ger viss trygghet i skrivandet att ha gått de kurser vi gjort men det finns massor mer att lära och vi försöker hålla oss orienterade i kattvärlden hela tiden. Vi har mycket att tacka Trasdockan för. Jag tror förvisso att jag även utan arbetet med tidningen hade försökt förkovra mig men troligtvis inte lika "brett". Då hade jag nog bara tagit reda på sådant som berört mig och och mina katter. Genom Trasdockan har jag även behövt ta reda på sådant som handlar om katter i allmänhet, sjukdomar, författningar och mycket annat. Som jag även tidigare skrivit: "kunskap är aldrig tung att bära"!

 
11 maj 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.