Jag gillar det!

Varför blir aå många upprörda över den reklam som kommer - främst från de stora fodertillverkarna, Royal Canin och Hill’s? Ingen har sagt att vi behöver köpa en enda sak från dem, om man inte har lust. Det är jag som bestämmer :-)!

Jag gillar mycket av den information som ges. Idag fick jag ett brev från Hill’s och jag vet att långt ifrån alla känner till de tips som kommer, för att katten ska slippa bli jättestressad under färd till och på undersökningsbordet hos veterinären. Detta stod att läsa i medlemsbrevet: ”När du ska transportera din katt någonstans bör du alltid använda en bur, även om katten gillar att bli buren. Den kan lätt bli rädd, om den omringas av folk den inte känner. Även en vänlig katt kan då bitas, rivas eller försöka fly.

Katten kan också kissa eller bajsa om den blir skrämd. Då är det också en fördel att ha den i bur. Bädda buren med sådant som katten känner igen! Att täcka buren med t.ex en filt kan vara bra. Katter gillar att gömma sig när de blir rädda eller osäkra och mörkret från filten kommer att få dem att känna sig säkra och trygga. Man kan med fördel också spraya buren inuti med mynta och det bör göras c:a 10 minuter innan katten placeras i buren. För många är ovan sagda självklara råd men långt ifrån alla vet detta.

Varför skriver jag detta nu, kanske du undrar. Jo, därför att Stisse, eg. Nobelfusions Quick Silver, räknas som en gammal katt. Mailet från Hill’s är främst en påminnelse om att jag bör beställa en tid för hälsoundersökning av Stisse. Lat är han förvisso men han har inga problem med att hoppa upp på köksbänken, vilket han gör varje morgon men aldrig annan tid på dygnet. Förklaringen är att han, när vi hade fyra katter, serverades sin frukost där. Anledningen till det är att han äter så långsamt - tar en tugga, bearbetar maten, kolar vad de andra katterna gör, ser sig omkring och funderar lite, innan han tar nästa tugga. Han har varit på hälsoundersökning tidigare och befunnits  frisk men det är två år sedan. Kanske dags igen.

 

8 mar 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)