Jag har hittat HONOM!

Han heter Malte och är en 2-årig, blå bicolor, RAG a 03. Malte ser precis ut som den hane jag letat men tidigare inte funnit!!! Jag har ju velat fram och tillbaka och när jag nu äntligen bestämt mig för att Sandie ska få en kull till, finns han bara där - på Blocket! Jag kollade hans stamtavla, som vittnar om fina anor, han själv är champion.

Jag kontaktade Maltes uppfödare, för det fanns ett problem. Maltes matte hade inte följt ragdollens hälsoprogram och för mig är det absolut nödvändigt att de kattungar jag bidrager med till rasen, ska ha dokumenterat friska föräldrar så långt det är möjligt. ”Matte” var mycket vänlig och tillmötesgående och förstod till fullo mina argument och svarade utan att tveka: ”då ska jag beställa tid för honom och få undersökningarna gjorda”. Underbart! Sissel och Sandie får på så vis en jättestilig kavaljer och jag känner mig sååå glad. Nu är det bara att vänta på att Sissel och Sandie ska börja löpa. Snart är det mars - hurra!

Maxi, en fin kille ur Stinas första kull, har bidragit med många, fina ragdolls genom att han varit registrerad avelshane i Ragdollklubben och på så vis haft besök av många kattdamer. Den tiden är över och han är sedan flera år tillbaka en glad och nöjd pensionär. Han lever i harmoni i Täby tillsammans med sina människor, två vuxna och tre barn, och sin djurfamilj, en kanin, två hamstrar, en hund och tre katter. I Täby har vi för övrigt två andra kattungar, Tingla och Mimmi. Jag älskar ju, som jag skrivit tidigare, att döpa våra kattungar. Särskilt roligt är det när de fortsatt har kvar det namn jag gav dem. Både Maxi, Tingla och Mimmi har även till vardags fått behålla sina stamtavlenamn. Eftersom jag helst önskar att det blir så, döper jag aldrig mina kattungar till krångliga namn, vilket jag ofta ser i stamtavlor, t.ex Phoenix Pride Phamarus, som Tasse är döpt till.

Tinglas matte, Marie, behöll en av Tinglas kattungar, Totte, som snart är nio månader. Hon har lite problem med honom, som jag ska berätta om imorgon. Som jag skrivit tidigare är min strävan att varje kväll kunna somna med en ny kunskap. I det avseendet är dagen räddad - indirekt av ”Totte retsticka”.

Varför skrev jag om Maxi, kanske ni undrar. Jo, för att han ska få ett Sfinxsyskon. Det är också något jag vill berätta om imorgon. Det vittnar än en gång om vikten av att vara den uppfödare kattungeköpare känner att de alltid är välkomna att kontakta, om de har frågor om katter. Vet jag inte själv har jag mina kattkompisar (människor) att vända mig till.

9 jan 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)