Jag, katterna och den sena timmen

Jag har nyss brynt köttet som nu puttrar på spisen tillsammans med lök, vitlök, morötter, kålrot, grönsaksbuljong och rödvin. Om 1 1/2 timme är köttgrytan klar. Då ställer jag ut den på balkongen, där den får den stå och ”gotta till sig” över natten.
Ove vaktar båtar på varvet men katterna håller mig sällskap tills vaktpasset är över klockan 02:00. Det är alltid så mysigt framåt natten; lugn musik på radion, ett litet värmeljus på bordet och så mina vackra, underbara katter. Just nu luktar det också gott från grytan på spisen.

Ja, hur var det nu med utvecklingen inom veterinärsjukvården? Om den totalt sett är positiv eller negativ får var och en bilda sig en egen uppfattning om. Det finns ingenting som är bara bra eller bara dåligt, om man frågar mig men visst har också jag en uppfattning. 

”Hunden Elvira blev påkörd i en smitningsolycka och dog på djursjukhus. Sedan kom räkningen på över 138 000 kronor”!!! Detta stod att läsa i Svenska Dagbladet (jan 2017) Den behandlande kliniken är en av ett 50-tal djursjukhus och kliniker i Sverige som drivs av Evidensia. Många djurägare vittnar om liknande upplevelser med höga veterinärkostnader i samband med att riskkapitalbolag tagit över en stor andel av landets djurkliniker. En sammanställning från försäkringsbolaget Folksam (från 2015) visade att Evidensia och AniCura, som båda ägs av riskkapitalgrupper, i snitt tog ut 40 procent högre priser vid behandling av hundar och katter än andra aktörer.

Det har bildats en Facebookgrupp med nästan 16 000 medlemmar som vill sänka kostnaderna. Gruppen vill bland annat väcka ”opinion för lägre veterinärkostnader och visa hur höga dessa är i Sverige i förhållande till andra länder”, skriver de på nätet.

Finns det några fördelar med att AniCura och Evidensia är så stora inom veterinärvården? Självfallet gör det det. Imorgon belyser jag vilka fördelarna kan vara.

Jag tycks inte få ordning på mitt fotogalleri och kan inte visa fina Safir ikväll heller.

14 okt 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)