Jag kom på en sak

Jag hade ju planerat att hälsoundersöka Stisse men jag har tänkt om lite. Planen kvarstår men undersökningen kommer inte att bli av förrän de ännu ofödda kattungarna hittat sina nya hem. Många tycker att jag är övermåttan försiktig med mina kattungar men kan man verkligen vara det?

Jag stod precis i begrepp att ringa mina ”måste-ringa-samtal” (gissar att jag inte är ensam om att ha sådana väntande på att bli avklarade), när det slog mig - smittorisken!!! Vilka besöker veterinären? Jo, en hel del sjuka djur och varför behöver jag åka med Stisse just nu, när jag ändå kan vänta till i höst? Även om risken är liten för att han ska bli smittad av något, är den ju ändå förhöjd på en veterinärklinik. Det är absolut inte nödvändigt att göra hälsoundersökningen nu, så jag avvaktar.

Skulle ha vägt Sandie igår men det blev inte heller av. Kom ihåg det först när hon lagt sig för att sova för natten. Det finns flera saker som vissa tycker är överdrivna i mitt förhållande till djur, bl.a att jag aldrig vill störa dem när de sover eller flytta dem från en plats, som jag egentligen betraktar som min, om de intagit den först. De måste respekteras på samma sätt som andra familjemedlemmar, tycker jag. 

Inte ofta, men ibland, tycker jag att mina pälsklingar kan vara jobbiga. Jag behandlar dem på samma sätt som jag betedde mig mot mina barn, när de var små. Då är det ju viktigt att stärka deras ”jagkänsla”; att de får en stark tro på sin egen förmåga, känner sig respekterade och blir trygga. Ibland blir jag faktiskt trött, när jag försöker motivera mitt ”nej” för katterna och de fullständigt verkar strunta i mina verbala förklaringar :-). Ja, ja - jag vet att de inte är människor men jag tror t.om att mina fiskar gillar att jag pratar med dem, när jag ger dem mat :-).

14 mar 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)