Kattungar!

Har pratat med Lotta idag. Mina tankar snurrar ofta runt Sissel och hennes eventuella kattungar. Till min stora glädje meddelade Lotta idag att hon känner sig säker på att det kommer bebisar. Förutom att hon tycker sig se att Sissel är dräktig, har hennes misstankar också stärkts av vågen. Den 20:de juli vägde Sissel 3580 g, igår 3801g. Om allt går väl blir Sissel mamma någon gång i slutet av augusti. Amaretto var på besök 23 - 25 juni och vanligtvis är en honkatt dräktig 63 - 65 dagar. Kattungarna förväntas bli blå bicolor- och colorpointmissar. 

Sissel tvättar fortfarande Rubis bebisar men hon vaktar dem inte lika hårt längre och är inte på sin vakt på samma sätt, när t ex Sofia, Rubis ägare, kommer på besök. Om det beror på att kattungarna blivit större eller att hon mer går upp i sin egen roll som blivande mamma, får vi nog aldrig veta - för övrigt spelar det heller ingen roll. 

Lotta har nu fem katter, två vuxna och tre kattungar, som alla äter Mother and baby med förtjustning. Hon har köpt hem en 20-kilossäck, för det dröjer länge innan alla kattungarna flyttar och kattmammorna hunnit äta upp sig på det kaloririka fodret. Det åtgår mycket energi för att en liten kattmamma ska kunna producera tillräckligt mycket mjölk till sina bebisar och "äta sig i form" efter många veckor med diande kattungar.

Jag tror inte att det finns några "rätt och fel", utan man måste själv känna, när det är dags att låta kattungarna så smått börja få träffa andra människor än familjemedlemmarna. Först när de blivit fem - sex veckor tycker jag att både kattungarna själva och mamma katt är mogna för besök. Det kan verka som en paradox, eftersom det är just vid den tiden som kattungarna är mest infektionskänsliga -  de antikroppar de fick genom sin mammas råmjölk har gjort sitt. Samtidigt behöver den lilla kroppen stöta på nya bakterier för att kunna bygga upp ett eget nytt och bra immunförsvar. Jag vill inte att det kommer många personer åt gången och inte heller varje dag men intresserade kattungeköpare är välkomna från det att kattungarna fyllt fem veckor och framåt. Även om jag inte är förtjust i att "uppfostra" vuxna människor måste de noga tvätta händerna, innan de får ta i kattungarna. Inte bara när jag har kattungar, utan alltid, har jag både flytande tvål och handsprit stående på handfatet. Rena handdukar ligger på en hylla under toalettskåpet.

Två av Rubis kattungar ska imorgon få träffa dem, som troligtvis kommer att bli deras nya ägare. Lotta berättade att Sofia, Rubis ägare, kommer på förmiddagen för att träffa en (kanske fler) trolig köpare. På eftermiddagen kommer en annan. När Lotta inte är hemma och kan ha uppsikt över småkatterna, har de en stor hage att vara i men de får komma ut och upptäcka "stora världen" varje dag, när Lotta har tid. 

1 aug 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)