Jag vill förklara

Meningen är att jag ska fortsätta skriva i min blogg som vanligt men jag vill förklara varför jag inte varit så flitig den senaste månaden. Anledningen är att i slutet av april bjöd livet på en oönskad överraskning.

Det kliade på halsen och då kände jag den - knölen strax nedanför käken. Dagen därpå ringde jag till min husläkarmottagning. P.g.a coronasmittorisken ville sköterskan boka in mig på ett digitalt läkarbesök. Förvisso tror jag att många läkarkonsultationer går alldeles utmärkt att göra i ett videosamtal men förstod att att det i mitt fall skulle vara en omöjlighet för doktorn att ställa diagnos utan att själv undersöka mig på mottagningen. Sköterskan gjorde nog det hon blivit tillsagd men......

Doktorn ringde som avtalat men det tog inte många minuter för honom att inse att jag måste komma på personligt besök och jag fick tid dagen därpå. Max, som läkaren heter, tittade och klämde på knölen, både inifrån munnen och utanpå halsen och skrev därefter remiss till Radiumhemmet för punktion. Sex dagar senare gjordes två punktioner; ett stick från utsidan av halsen och ett via munnen. Nu var det bara att vänta, tänkte jag men redan dagen därpå ringde Max - han hade fått svaret. Jag ska naturligtvis berätta mer om vad som hänt och är planerat men det räcker med sjukdomshistoria för idag, tycker jag.

"En man som heter Ove" - jag har läst boken, sett filmen på bio och nu tittar jag på den på TV. Det tillhör inte mitt vanliga beteende; jag brukar göra antingen eller. Hur kommer det sig då att jag sitter här och tittar? Faktum är att jag inte säkert vet om det beror på att jag gillade boken, giller skådespelarna i filmen eller om det rent utav handlar om Molgan. Alla kanske inte minns honom, så jag presenterar Molgan lite kort.

Molgan är son till Sandie och Snusen, eg. Krasus Snusmumriken. Molgan är en brun mittedkisse; stor, nyfiken, pigg och mycket trevlig. När han bara var några veckor gammal ringde en kvinna, som ville köpa en kattunge av mig Jag berättade att det var för tidigt att komma och hälsa på kattungarna och att jag skulle skriva i bloggen, när de var tillräckligt gamla för att ta emot besök och jag bad henne återkomma efter det. Forts. följer imorgon.

6 jun 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)