Jag visste det

men blev ändå så innerligt glad, när dörren på Sikvägen öppnades och jag såg ett vackert brunt ansikte med klart blå ögon som tittade ut i trapphuset. Safir!!! Vilken fin kisse och vilken underbar päls. Bakom henne stod Blue, även han brun (trots namnet) med samma vackra ögonfärg men betydligt större och kraftigare. Båda katterna började direkt stryka sig mot våra ben.

Ethel välkomnade oss in i en ljus, trevlig lägenhet med en fantastisk utsikt. Det var alltså här våra kissar bott i nära ett år nu. Det gick inte att ta miste på att katterna är högt älskade. I såväl sovrummen, köket som vardagsrummet stod stora, fina klätterträd - i vardagsrummet t.om 2 stycken. På balkongen var ordnat så att kissarna skulle ha fin utsikt och kunna övervaka måsarna, som skränande flög fram och tillbaka till sitt bo under hustaket. Som de ragdolls de är, såg de till att vara där deras människor befann sig, så när vi drack kaffe och åt nybakad äppelpaj i vardagsrummet, låg de också där i varsitt klätterträd. När vi gick ut i hallen följde de efter. En av dem gick t.om med in i hissen, när vi skulle åka hem.

Ove och jag tycker att det är fantastiskt roligt att få träffa ”våra”  kattungar, när de blivit vuxna. Safir och Blue fyllde ett år i april. De har varit tillsammans sedan födelsen och är varandras bästa vän. Blue är den hungrigare av dem. Förutom köttfärs äter han endast torrfoder. Safir däremot gillar mest blötmat och den får hon ha för sig själv. När det gäller köttfärs däremot måste hon skynda sig, annars äter Blue upp syrrans mat först och sedan äter han sitt eget käk!!!

Igår kom stamtavlorna till kattungarna hos Lotta. Som jag sagt tidigare är det något alldeles extra att öppna brevet med dem. Stamtavlan är ett kvitto på att både kattungarna, deras föräldrar och tidigare generationer är raskatter och att vi uppfödare värnar om att bibehålla rasen enligt den framtagna rasstandarden.

Så här fina är de, Safir och Blue!

 
10 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)