Järva kattklubb

Igår hade jag bland annat tänkt berätta om styrelsemötet i Järva kattklubb (JKK) i måndags men jag läste en spännande bok och tiden gick fort. Klockan var mycket, när jag insåg att jag borde lägga mig. Nu är jag utsövd och här kommer en liten redogörelse.

Vi är sju medlemmar i styrlsen. Själv är jag sekreterare och det passar mig, eftersom jag tycker om att skriva. Trots det tar det emot ibland - protokoll är ju inte det jag gillar bäst att skriva. Jag trodde att JKK låg i Järva, när jag blev medlem men icke. Klubben bildades redan 1979 och hade då sitt säte i Tensta. Numera har vi oftast våra styrelsemöten i SL:s lokaler på Lindhagensterassen. Klubbens medlemsmöten däremot hålls vanligtvis i Brandbergen och det är säkerligen en förklaring till att deltagandet är i underkant. Vi skulle önska att fler kattvänner kunde/ville komma. Vet någon en lokal, som inte är alltför dyr att hyra?

På mötet i måndags följde vi givetvis dagordningen men den största delen av tiden ägnades åt sommarens utställningar. DJURENS HELG kommer att anordnas 15-16 aug. Utställningen arrangeras av STOKK, Stockholms kennelklubb, i samarbete med Solvalla. Utställningen äger rum på Solvalla och en 16-sidig bilaga kommer att finnas i DN. Jag kommer också att lägga ut annonsen här i bloggen. Förra årets utställning var jättetrevlig; man kunde titta på både katter, hundar, kaniner, fåglar, reptiler, agility med hundar och travtävling med små hästar. Med lite tur kommer vi också att kunna erbjuda agility med katter i år. Vi (JKK)som ställde ut katter förra sommaren gynnades av det dåliga vädret, eftersom vår utställningshall låg närmast entrén (regn). 

I år kommer vi att visa upp olika kattraser, så att besökarna ska kunna se katterna i verkligheten och också ha möjlighet att ställa frågor och få information om de raser, de är intresserade av. Planen är att allmänheten ska kunna ta med sin katt och till ett bra pris få den vaccinerad. Det finns också möjlighet att få den bedömd av domare på plats. Arrangemanget räknas inte som utställning, snarare som en TRÄNINGSUTSTÄLLNING.

JKK:s årliga utställning kommer också att hållas i samarbete med Solvalla på Solvalla. Hoppas på många besökare 22-23 augusti. Allra roligast skulle det vara att få se några av "våra barn" på utställningen. Vi har planer på att ställa ut Sandie och jag är jätteglad över att ha kunnat delta i pälsvårdskursen innan dess. Något får mig att tro att Sandie inte kommer att samarbeta i förberedelserna av utställningen. Hon kommer sannolikt varken vilja schamponeras, behandlas med balsam, fönas eller "vildborstas". Inte heller jublar hon över att åka bil cool (det tror jag att hon kommer att gilla så småningom, när hon förstår att bilfärden oftast går till båten).

Säkerligen återkommer jag med mer information om eventen på Solvalla. Utställning kräver mycket förberedelser och styrelsen arbetar vidare med detaljplaneringen. Vi hoppas få hjälp från medlemmar också utanför styrelsen; bord ska ställas på plats, burar ska monteras, burar ska rengöras efter utställningen, material ska packas ihop, lokalen återställas i sITT ursprungliga skick m.m. Hör av dig om du vill hjälpa till med mycket eller lite för att våra små älsklingar ska få ännu högre status hos allmänheten.

Kajsa och Buster hör oftast av sig till sin "andramamma". Så här stora har de blivit!

Än en gång beklagar jag att de små bilderna ibland visar ett annat motiv, när man klickar på dem (för att få dem förstorade). Ägaren av programmet är medveten om det. Jag har via mail ifrågasatt varför han inte åtgärdar felet.

 
6 maj 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)