Järva kattklubb

Jag har under några veckor funderat fram och tillbaka kring Järva kattklubb. Kanske har jag för höga ambitioner men jag har inte varit nöjd med hur arbetet bedrivits i Järva. Det har, enligt min uppfattning, saknats den arbetsdisciplin, jag tycker ska finnas i en styrelse. Jag upplever också att våra möten ofta varit dåligt förberedda och att det saknas engagemang och gnista, hos några av ledamöterna, dock inte hos vår kassör, som skött sin del av styrelsearbetet exemplariskt. 

Ragdollklubben är en rasklubb och här finns ambitioner. Klubbens ordförande, Carina, lägger oerhört mycket arbete på att klubben ska fungera och att medlemmarna ska få valuta för medlemsavgiften. Det finns en klar budget och långt gående planering kring olika aktiviteter för medlemmarna. Tydliga mål finns för styrelsen att arbeta mot - såväl kortsiktiga som långsiktiga.

Strax innan operationen bestämde jag mig. Jag kommer inte att ställa upp för omval i Järva kattklubb men vill fortsätta att arbeta för katter och vara delaktig i föreningslivet. Jag ställer därför upp för val till styrelsen i Ragdollklubben och lägger min kraft där istället. Att väljas in i en styrelse är ett förtroendeuppdrag och ska innebära att man är beredd och med glädje avsätter tid och kraft för uppgiften. Först då blir uppdraget roligt. När Elisabeth Raab, sammankallande i Jära kattklubbs valberedning, ringde mig idag kände jag ingen tvekan, när jag informerade henne om att jag inte ställer upp för omval.

Elisabeth har vigt sitt liv åt katter, tror jag. Hon var med och grundade Järva kattklubb 1979. När jag gick med i klubben, var hon ordförande och med henne vid rodret fanns många idéer. Hon föder själv upp Brittisk korthår. Varför hon slutade som ordförande vet jag inte, kanske av samma anledning som jag. Det var förmodligen för jobbigt att ro skutan nästan ensam (ingen som sagt utan bara mitt antagande). Elisabeth är nu ordförande i rasklubben Brittringen. 

För att vara uppfödare krävs medlemskap i en kattklubb, det räcker inte att endast vara medlem i en rasklubb. Man kan se de olika kattklubbarna som tårtbitar i en SVERAK-tårta men i den finns igen plats för rasringar. Det är SVERAK, som utfärdar "vanliga" stamtavlor. Utan stamtavla betraktas en katt som huskatt, även om både mamma och pappa katt själva har stamtavla. Alltså måste jag nu bestämma mig för om jag ska fortsätta som medlem i Järva kattklubb, trots att jag inte är nöjd med klubbens arbete, eller om jag ska byta klubb. Givetvis vill jag föda upp kattungar med stamtavla, så jag måste snart bestämma mig för hur jag ska göra. Som barnmorska är jag van vid att fatta snabba beslut (annars skulle det ha gått illa många gånger), så jag är egentligen klar över, hur jag ska göra.

 

 

9 feb 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)