Jessica....

ringde på förmiddagen. Hon har tidigare varit uppfödare, dock inte av ragdolls. Sedan några år tillbaka har det inte funnits någon katt i familjen men nu har man kommit fram till att det saknas en fyrbent familjemedlem. Den här gången har man beslutat sig för att det ska bli en ragdollkattunge. Jag känner inte Jessica men det var lätt att få kontakt med henne och det hon berättade om sig själv och sin familj ”kändes rätt”. Imorgon klockan 18 ska vi träffas hos Lotta och givetvis följer Jessicas söta döttrar med. Jag fick ett foto på dem, där de myser tillsammans med en lånad hund. Vilken lycka att få ett eget djur! Som jag skrev i min krönika i Trasdockan: ”det är synd om människor, som inte tycker om djur”! En katt kan man berätta alla hemligheter för och den avslöjar aldrig något den fått höra :-).

I november är det sex år sedan vår första kull föddes och mycket har hänt sedan dess. Idag känner jag mig trygg i rollen som uppfödare; jag har både teoretiskt och praktiskt lärt mig massor, som jag gärna delar med mig av. Om någon av mina kattungeköpare vill ställa ut eller avla på sin katt, hjälper jag gärna till vid behov. 

Övergången till höst är alltid bökig för mig och katterna. När jag stiger upp på morgonen, vill katterna alltid gå ut på balkongen. Som säkert de flesta känner till, tycker katter inte om stängda dörrar och när hösten kommer blir det ett problem. Även om det är varmare på en inglasad balkong än ute, blir det kyligt inomhus om balkongdörren står öppen.  Det tar några veckor för kissarna att inse att dörren stängs, när de gått ”ut” men öppnas när de signalerar att de vill gå in. De gillar inte att de själva inte kan gå ut och in, som de vill!

Ove har hängt ut nya, fräscha talgbollar till fåglarna. Om det beror på att det är nya talgbollar eller att fåglarna har svårare att själv hitta föda, vet jag inte men nu har de återkommit efter att ha varit borta från buskarna på gården under hela sommaren. Jag är så glad för att de hittat tillbaka, så att de åtminstone kan äta sig mätta, när kylan kommer. Fåglarna stimulerar också katternas hjärnor. Katterna vet att de inte kan fånga fåglarna - många gånger tidigare har de försökt men med en glasruta mellan dem och fågeln utanför, har de förstått att det inte går att ta den men........ sommarens ”fågeluppehåll” har gjort att de glömt det. Idag gjorde Stisse ett försök. På låga, snabba ben sprang han rakt in i glaset på balkongen och i samma stund som huvudet stötte mot glasrutan, såg han ut som om han mindes.

Som jag skrivit tidigare är ragdollen den perfekta katten; sällskaplig, vacker, tillgiven, lojal, lagom lekfull, lagom livlig - ja bättre katt kan man inte hitta, särskilt inte om man bor i lägenhet. Den nöjer sig med att vara på balkongen och blir glad om den får vara ute på riktigt (i koppel, på båten eller på landet beroende på vad man vänjer den vid).

12 okt 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)