Jobbiga dagar

Stina vägrade att gå ur transportburen. Stisse och Tasse iakttog varje rörelse hon gjorde. Med sitt  kroppsspråk signalerade de vänlig nyfikenhet men det förändrade inte Stinas känsla av osäkerhet - på gränsen till skräck när de upprepat försökte närma sig henne. Efter en dryg timme tog jag ut henne ur buren och hon fick sitta i mitt knä. Hon släppte inte de stora katterna med blicken och ville varken dricka eller äta. Jag tillbringade hela dagen tillsammans med Stina och försökte vid flera tillfällen fresta henne med än den ena än den andra delikatessen men hon vägrade äta. Natten till söndagen sov hon i sängen mellan Ove och mig.

Söndagsmorgonen startade med att jag bar Stina till kattlådan. Precis som dagen innan kissade hon snällt, när jag satte ner henne i sanden men mat och dryck ratade hon. Nu började jag bli orolig. Det hade gått ett dygn sedan hon senast fick i sig vätska (när hon diade innan vi åkte hem). Dagen gick i snigelfart och jag kände mig totalt maktlös. 19:30 ringde jag till djursjukhuset för att få tips på vad jag kunde göra mer. Rådet blev - expectans, alltså ingenting, bara fortsätta vänta. En kvart senare började "lillan" äta!!!

Måndagen kom. Nu både åt och drack Stina som en kattunge ska. Hon utförde sina behov, när jag bar henne till kattoaletten. Hon hade inget som helst behov av att utforska sitt nya hem, än mindre bekanta sig med sina "bröder" och hon ville absolut inte vara på golvet. Tasses och Stisses intresse för Stina hade avtagit men absolut inte upphört men de hade slutat att fysiskt försöka närma sig henne.

Tisdagen likadan, onsdagen också. Under fem dagar hade jag bara rört mig mellan soffan, sängen och kattlådan - hela tiden i sällskap av Stina. "Pojkarna" hade totalt slutat intressera sig för henne och nu var det verkligen dags. Jag satte ner henne på golvet och..... Slutet gott, allting gott - berättar imorgon.

Safir och Blue, Molgan och Mimmie fyllde 2 år i tisdags. Så här belåtna var Safir och Blue med dagen (bild 2). Det kom också ett sms från Marita igår med fotografier på Kajsa och Buster,

 (bild 2) födda 2014 och halvsyskon till 2-åringarna. Vilka fina kattungar hon fött, vår fina Stina.

17 apr 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)