Så firar vi jul

Först vill jag kommentera fotografierna från igår. 

När jag fått bilderna (bild 1 och 2) från Ethel igår skrev jag till henne att hon vårdar sina katter som vore de hennes barn. Detta för att hon just informerat mig om att hon varit med kissarna hos veterinären. Alltsedan Blue var med om olyckan, som jag berättat om tidigare, har han kollats på en klinik på Tyresö. Igår var Ethel med honom på en, vad jag förstår, sista kontroll på Bagarmossens djursjukhus. Som väl är, är allt bra med honom nu. Vid besöket vägdes han och oj, vilken stor och fin katt - 5 160 g. Syrran fick också följa med - 3 810 g (nästan ett halvt kilo tyngre än sin mamma) och även hon ett praktexemplar! När allt var klart bar Ethel dem till bilen, båda i samma transportbur, rätt tungt! Det var då jag skrev det där om barnen. Ethel svarade: ”de är mina barn”. Safir och Blue har följts åt hela livet och föredrar att sitta i samma bur, trots att de har varsin. Givetvis skulle det vara lättare för Ethel att ha en kattbur i vardera handen men de vill ju ha det så här och då får de ju naturligtvis det:-). 

Bild 3 visar det lilla jag har av julpynt numera, de vita tomtarna, men jag har även motsvarande röda tomtar på andra sidan balkongdörren. Vi har också en julgran på balkongen. Mer är det inte numera - annat var det när barnen var små.

Jag älskar att döpa kattungar och har fått välja namn på alla våra småttingar. Oombedd har jag nu lämnat namnförslag på Anettes nyinflyttade kattunge; Pussy Protection Angel, går att kalla både Pussy och Angel. Vad sägs om det? 

För första gången kräktes Sandie igår eftermiddag. Både Stisse och Stina brukar kräkas hårbollar ibland men aldrig Sandie. Jag blev genast orolig, för hon ville inte heller äta, vilket hon kan göra mest hela tiden från eftermiddag till sen kväll. Senare på kvällen åt hon men var inte lika pigg som hon brukar men att hon ville ha mat var ändå ett gott tecken, tycker jag. Nu är hon som vanligt igen, tack och lov! Ja, hon har rätt Ethel - katterna är som ens barn.

Imorgon kommer Christin och dammsuger och torkar golven. Hon ska också göra ren ugnen och, smidig som en liten vessla, ska hon klättra upp på stegen och våttorka flera hyllor, som inte ingår i den ”normala” städningen.

Jag ser människor släpa sig uppför backen utanför fönstret, fullastade med kassar och paket. Uppvuxen i ett ”julhysteriskt” hem vet jag precis vad jag absolut inte ska göra själv - dvs. stressa. Inget går fortare av det! Det är inte viktigt med allt frosseri som julen innebär för de flesta. Huvudsaken är att man inte är utsjasad för då är ingenting roligt. Hos oss serveras köttbullar, sill, potatis, Janssons frestelse, skinka, ägghalvor med majonnäs och räkor plus lite lax. Till detta serveras mellanöl, bubbelvatten och julmust. Inga snapsar eller annan alkohol (förutom ölen till maten). Det är jul för mig.

Nyåret berättar jag om imorgon.

 

 

 

20 dec 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)