Julfint hos fiskarna

Akvariet behöver rengöras. Vi har haft ljuset på för många timmar, 10 timmar per dygn och det är för mycket fick vi lära oss idag. Det växer en massa alger i akvariet, trots att det inte är länge sedan vi bytte en tredjedel av vattnet, som vi lärt oss att man ska göra. Snart är det jul och då ska fiskarna också ha det mysigt, så idag har vi varit på Hornbach i Hallonbergen och fått vägledning i hur man gör för att få till ett riktigt fint akvarium. Nu återstår bara att ...... puh, det värsta. Imorgon ska akvariet tömmas, två 10-litershinkar ska fyllas med vatten. I den ena ska fiskarna vara, den andra hinken ska innehålla vattnet som ska tillbaka i akvariet när vi är klara med att:

Vi vet sedan tidigare att vi kommer att få mycket hjälp av Stisse, Stina och Sandie. Alla tre var mycket intresserade när vi ”startade akvariet” i augusti (och gjorde det mesta fel). Då hade vi inte så många fiskar men nu har vi många och i olika åldrar. Nu gäller det att hålla katterna under uppsikt hela tiden. Jag ser inte fram emot allt jobb men väl mot resultatet. Det ska bli så roligt att plantera de nya växterna vi köpte idag.

Det kommer att bli såååå vackert att se de färgglada fiskarna simma omkring i ett rent akvarium med fräscha, gröna växter i olika nyanser.

Appropå vackra - igår fick jag bilder på två vackra kissar; Blue och Safir (bild 1 och 2). Idag kom en hälsning från Flinga och hennes matte (bild 3 och 4).

 

 
14 dec 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)