Julmarknad på katthemmet

Strax innan Ove och jag skulle bege oss till katthemmet i Nacka, kom jag på att Carin kanske skulle vilja följa med. Carin älskar katter och har så gjort i hela sitt liv, så jag ringde och frågade, om hon hade lust at hänga med. Det hade hon. Vi hämtade henne vid bostaden i Solna för färd genom stan mot Slussen och vidare en bit på motorvägen ut mot Nacka. Carin uppskattade bilfärden och att se hur Nacka utvecklats. Senast hon besökt staden var 1967 och mycket har givetvis förändrats sedan dess.

Det är roligt att så många beslutat sig för att åka till Stockholms katthems julmarknad. Som ett litet lemmeltåg vandrade en halv busslast den långa vägen (pga ett vägarbete) från busshållplatsen till katthemmet. Det var jättetrångt i caféet, så vi startade med att titta på alla katterna. Många vuxna katter var redan tingade och på hemsidan kunde jag ikväll se att alla kattungarna är bokade.

Utanför kattrummen kunde man köpa kalendrar och lotter. I entrén såldes vackra smycken, som tillverkats och donerats av en genuin kattvän. På altanen vid besöksingången var loppmarknaden i fullgång och tomten och några nissar hjälpte till med  med korv- och glöggförsäljning. Jag hoppas att det kom in mycket pengar till katthemmet. Det sista jag hörde var en man, som undrade var han skulle ställa de saker han ville donera - en hel del förstod jag.

Det är fantastiskt att så många vill göra så mycket för att hjälpa, av livet prövade, djur till att bli älskade och väl omhändertagna i sitt fortsatta liv. På katthemmets hemsida finns bilder på både bokade och obokade katter och även mail från lyckliga ägare av f.d katthemskatter. Man blir glad av att läsa de små berättelserna.

 
3 dec 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)