Kallt även på balkongen

Katter gillar inte stängda dörrar, så hos oss brukar alla dörrar inomhus vara öppna, inklusive dörren till garderoben i sovrummet. Problemet är nu att det är för kallt för att ha balkongdörren öppen; det går inte ens att ha den på glänt. Stisse är den som alltid vill ut oavsett temperatur. Han har som rutin att gå ut direkt efter frukost, hoppa upp på klättermöbeln och sitta där och spana ut över gården. Hur länge beror på vad termometern visar. Tjejerna vill också gå ut men bara om dörren får stå öppen. De är liksom rädda för att bli utestängda i kylan; trots att det aldrig har hänt. Medan Stisse skrider ut med bestämda steg och hög svansföring, sätter tjejerna ner en framtass på det kalla klinkergolvet, lyfter genast upp och skakar den och backar oftast in igen. De utstrålar med all tydlighet att de tycker att det är otäckt kallt på balkonggolvet. Ändå vill de också så gärna gå ut och hoppa upp på ”trädet”. Om jag låter dörren stå öppen en bra stund och de får sitta i dörröppningen och gruva sig - på samma sätt som jag en gång gjorde, när jag skulle hoppa från en trampolin - går de ut och gör Stisse sällskap men bara en kort stund. Både katterna och jag längtar efter att det ska bli vår så balkongdörren kan stå öppen hela dagarna och kissarna kan gå ut och in som de vill, utan att Ove och jag blir genomfrusna.

Styrelsemötet på katthemmet varade längre än vanligt; 2 1/2 timme! Den största anledningen till att det tog så lång tid var att den nuvarande styrelsen (vi som var på mötet idag) gick igenom det som ska överlämnas till den styrelse, som tar vid på årsmötet. Valberedningen har nog haft ett tufft arbete. Varken ordförande, vice ordförande eller sekreteraren ställer upp för omval. Jag är van vid att ordförande och vice ordförande aldrig väljs samma år utan ”går omlott”. Så är det nu inte här. Hur valberedningens förslag ser ut är okänt än så länge men så vitt jag förstår har den lyckats med sitt uppdrag.

Årsmötet hålls lördagen 17 mars klockan 14, kaffe serveras från klockan 13.

24 feb 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.