Kampen om djurägarna

Vad är mest avgörande för var man handlar det man behöver till katten, hunden, kaninen, marsvinet eller fisken? Är det avståndet, servicen, utbudet, hemleverans, medlemskap eller annat? Kanske handlar det om helheten, jag vet inte.

Jag överöses av erbjudanden från olika zooaffärer och det handlar om rätt mycket pengar man kan ”spara” genom att köpa det man behöver, när det är extrapriser. Vissa vill absolut göra sina inköp personligen och lära känna personalen, andra tycker att det är bekvämt att handla på nätet. Oavsett var vi bor i landet kan vi förhållandevis enkelt få tillgång till bra mat, sand och annat till kisse.

Jag fick min första katt, Pelle, när jag var fyra år och jag minns inte så mycket mer än att han var snäll, att jag tyckte mycket om honom och att jag såg honom jaga en råtta en gång  och blev besviken på honom för det, eftersom jag tyckte så synd om råttan. Pelle behandlades väl, för mina föräldrar var stora djurvänner men allmänt kan sägas att djurens status har ökat enormt sedan dess och med det ett stort utbud av mat, sand, transportburar, kattbäddar, leksaker och mycket annat. Min erfarenhet är också att kattungeköpare numera är pålästa och vetgiriga och det välkomnar jag men.....

Fortfarande finns många oansvariga - jag vill gå så långt som att kalla dem vidriga - människor, som skaffar en gullig kattunge att ha på semestern och redan från början beslutat sig för att överge den lilla stackaren när ledigheten är slut. Dessa katter har det svårt, särskilt nu när det är kallt och ont om föda. Därför hoppas jag att några av er, som läser min blogg, anmäler er som medlemmar i någon förening som värnar om hemlösa katter eller - ännu hellre blir faddrar med ett bidrag på 50 kr (gärna mer) varje månad. Det innebär 1 krona och 67 öre/dag och jag tror att de flesta kan avvara den summan för att hjälpa en liten kisse. 

Smulan bor tillsammans med sin ”bror” Leo och matte Annelie. Båda katterna har vunnit i lotteriet om ett liv på den ljusa sidan. Smulan är lika förtjusande med som utan tomteluva. 

 
22 dec 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)