Kan både se och höra

Igår var alla katterna ensamma hemma för första gången. Nicke och Anna-Karin skulle köpa en byrå och ett par hyllor på IKEA och behövde hjälp med transport. Jag möttes av två hungriga kattjejer, som verkar ha sovit de två timmarna, som jag var borta. 

Kattungarnas ögon är nu helt öppna. Det var de redan vid vägningen igår kväll. De ser så nyfikna ut, när vi tar upp dem och de kan se sig omkring. Stina är inte helt tillfreds, när vi "lånar" en kattunge. Hon jamar lite försiktigt, om kattungarna piper och blir nöjd först, när hon har alla tre hos sig. Jag trodde att hon skulle tycka det var ok, om vi tog en i taget men icke. Hon verkar kunna räkna :-).

Sandie löper men hon är inte jobbig. Hon skriker visserligen av och till men har varit tyst under natten. När jag släckte lampan strax efter midnatt, somnade hon och började "skrikjama" först, när Ove steg upp. Hon är väldigt intresserad av Stisse men det har hon ju faktiskt varit, även när hon inte löper men på ett annat sätt nu förstås. Våra katter går så bra ihop. Ingen är grinig eller irriterad på någon annan (utom när Sandie retar Stina förstås) och de betraktar kattungarna som ett normalt inslag i tillvaron. Ännu har inte Stisse ägnat något större intresse för dem men säkerligen kommer det vartefter de växer.

Jag pratade med Eva, en uppfödare i Malmö, ikväll. Jag intervjuade henne på Världsutställningen, där hon ställde ut sin lilla kattflicka i juniorklassen. Jag behövde komplettera med några frågor, så jag ringde henne igår och vi bestämde att jag skulle återkomma ikväll. Eva var imponerad av arrangemanget, som trots 1955 skönheter, deras ägare och en mängd besökare, flöt på så bra. Hon gav utställningen 10p i en 10-gradig skala där 10 är högsta betyg.

Vägning ikväll igen. Mitzy 321g, Titzy 324g och lilla Gritzie (som förresten inte är liten) 309g. Efter vägningen passade vi på att fotografera småkissarna. De reagerade ordentligt på ljudet från kameran, när Ove "knäppte".

 
17 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)