Kan själv!

..... mycket nu. Kan gå, kan börja klättra, kan spinna sedan lång tid tillbaka (luktsinnet är välutvecklat redan från början) de kan tvätta sig och de har fått nästan alla sina mjölktänder, 26 stycken sylvassa bissingar. Jag är van vid att kattungarna kliver runt i matskålen och nosar lite på maten - inte att de börjar äta direkt utan först efter ett par dagar men inte de här småttingarna. De började käka direkt. Jag har skrivit det förr men gör det igen. Det är inte de nyfödda jag intresserar mig för, varken människobarn eller kattungar men de måste ju vara nyfödda ett tag och naturligtvis sköter jag dem och tycker att de är söta men det är när man kan interagera med dem, som det blir kul (barnen vill jag kunna prata med, berätta saker för, spela spel med och LÄRA saker). Kattungarna lär sig av sin mamma. Hittills har hon skött deras toalettbestyr men nu är det dags för dem att fixa det själva. Lotta har satt in små toalådor i hagen till dem och om bara ett par dagar har Sissel lärt dem hur man gör i lådan - täck kiss och bajs så att inga rovdjur kan hitta oss!!! Vilken utveckling på 28 dagar!

Sixten kom till klubbhuset i båtklubben i hopp om att få lite, rättare sagt mycket mat, i lördags. Ove har tagit med blötmat till honom och skrivit en uppmaning till båtägarna att mata Sixten, om han kommer dit. Maten stod kvar, tyvärr, och Sixten var där. Han måste ha varit utsvulten, för han åt två påsar med kattmat (kanske för mycket vid ett och samma tillfälle men det fick han iallafall). Han har ett halsband på sig, sade Ove men vad det står på det såg han aldrig. Som jag skrivit tidigare är ju hans ägare död och om telefonnumret går till honom hjälper det ju inte Sixten och ingen vet numret till himlen.

Om två månader är det vinter och då hjälper det inte att bara mata Sixten. Han måste då också få någonstans, där han kan få värme och kunna sova. Han är tam och mycket trevlig. Han skulle behöva komma till någon som vill ha en kompis att dela vardagen med. Hur gammal han är vet jag inte men jag skulle gissa att han är c:a 6 år. Det blir färre och färre som kommer till bådtkkubben, eftersom många båtar redan ligger på land. Vem ska då ta hand om Sixten? Ove och jag ska hålla ett öga på honom och om han kommer att fortsätta komma till klubbhuset, hungrig och frusen, ska jag be Helena hämta honom och försöka adoptera bort honom - givetvis först sedan vi förvissat oss om att han inte har någon ägare; scanna honom för att eventuellt hitta ett chip och sedan kolla i ”Vilse.nu”. 

Att avvara 50 kr i månader; kostnaden för en öl, ett glas vin på krogen eller ett paket cigaretter, som många anser sig kunna unna sig, är en god hjälp till sådana som Sixten dvs. katter somi nte dragit en vinstlott i ”Ägarlotteriet”. Jag ska försöka ”sälja mina argument” på kattdagen på SEA på lördag. Vi måste bli fler som delar med oss till våra fyrfota vänner. 

Världsnaturfonden skriver jag om en annan gång. Vi måste värna om våra djur, tama som vilda och vår planet.

 
24 sep 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)