Känner mig styrkt

Tidig frukost och sedan iväg. Katterna släpade sig upp och tog några tuggor från matfaten men lade sig rätt snart på balkongen och somnade om. De är inte vana vid den här sortens morgnar. Mina ben var ovanligt samarbetsvilliga idag och det räckte med bara en halvtimmes stretching. Halv nio lämnade Ove och jag Gjuteribacken med GPS:en inställd på Mogavägen 38 i Almunge. 

Jag tycker riktigt illa om att åka bil men den här dagen var ett undantag. Solen sken och inte många var ute på vägarna denna relativt tidiga söndagsmorgon. Fantastiskt att bara ett par mil bort från storstaden betar både hästar, kor och mina älsklingsdjur i hagen - fåren. Vilken underbar höstmorgon! Väl framme överraskades jag av att så många redan var på plats. Två husbilar vittnade om att även långväga uppfödare lockats av möjligheten att delta i rasseminariet. 

Christine Landin, en av föreläsarna, har varit ordförande i Ragdollklubben och är också en av grundarna av Scandinavian Ragdoll Club. Hon har genom åren försökt att ta in nya linjer utifrån - allt för att bredda avelsbasen. Hon var bl.a den första i Sverige med att importera ragdollkatter från Australien och Canada. 

Visst förstår jag att jag är extra nöjd med dagen för att Christine har samma uppfattning som jag. Rättare sagt är det nog jag, som har samma uppfattning som hon. Christine är emot tidig kastrering och restriktioner och hon har aldrig, under sina 22 år som ragdolluppfödare, haft någon enda restriktion på sina katter och har inte heller sett några negativa konsekvenser av det. Tvärtom - avelsbasen får inte minska, utan helst öka, och uppfödare bör hjälpas åt i större utsträckning, anser hon. Precis så tänker jag också. Det vet alla som känner mig eller har köpt en Spinettkattunge.

Allt Christine sade är välgrundat - hon besitter stor kunskap och har lång erfarenhet av avel. Jag har stor respekt för henne. Det är jag inte ensam om insåg jag. Jag vet att många av deltagarna på seminariet både kastrerar sina kattungar innan flytt och har restriktioner på sina katter. Trots detta var det ingen som hade invändningar mot det Christine sade.

Hoppas att det kommer fler möjligheter att kunna lyssna och reflektera efter en dag med Åsa och Christine. Det behöver vi uppfödare. Åsa har själv fött upp ragdolls under många år och hon är domare i kategori I (dit ragdollen räknas).

 

9 sep 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)