Kanske har ni redan nåtts av nyheten

På styrelsemötet förra onsdagen berättade ordförande att man fått en förfrågan från ett filmteam om att få göra reality-TV från katthemmet. Idén om en "kattdokusåpa" kommer ursprungligen från Island, där man under en tid sänt "live" från ett litet hus, som endast bebos av katter. Programmet har blivit mycket populärt och många islänningar har med stort intresse följt katternas liv tillsammans i sin trevligt inredda bostad. 

Jordvruksverket är den myndighet, som fattar beslut om lagar och andra bestämmelser om djur. Länsstyrelsen är en tillsynsmyndighet som ska bevaka att dessa efterföljs. För att katthemmet skulle kunna tillmötesgå filmteamets önskemål, måste tillstånd sökas hos Länsstyrelsen. För "huvudrollsinnehavarna" skulle filmandet inte innebära några inskränkningar eller förändringar i skötseln av dem eller i deras dagliga liv. De volontärer, som skall sköta dem, måste skriva på att de godkänner att de kan tänkas komma med på bild under sändningen. Ett hus där katterna skulle leva skulle iordningställas av filmproduktionen och volontärerna skulle sköta sitt arbete precis som vanligt. Nu väntade vi på Länsstyrelsens beslut, som förhoppningsvis skulle komma på måndagen.

Igår fick jag ett mail från Åsa, som är Katthemmets kontaktperson. Hon skrev att Länsstyrelsen nu sagt ja och att en av katthemmets volontärer, Eva, skulle sitta i TV3:s morgonsoffa någon gång mellan klockan 07:00 och 07:30. Samtidigt skulle sändningen starta på Aftonbladets web-TV, http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/nojesbladetlive/kattashianslive/  President Trumps agerande i Syrien gjorde att inslaget med Eva fick "stryka på foten" men sändningen inifrån katthuset startade som planerat. Den kommer att fortgå fram till midsommar. Innan man börjar titta in hos katterna, kan det vara roligt att titta på en kort presentation av "filmstjärnorna". 

Igår kom äntligen Trasdockan. Både Carina och jag är optimister men jag måste tillstå att det funnits stunder, när jag tvivlat på att vi någonsin ska kunna ge ut tidningen igen. Jag är så glad att vi löste problemet till slut. Karin, som vår nya AD heter, har lovat att till en rimlig kostnad hjälpa oss även framgent. Det är roligt att arbeta med det man tror på och idag blev jag jätteglad, när Emma visade sin uppskattning. Det är ju för våra medlemmar vi skriver. 

 

7 apr 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)