Dags att erkänna

BARF är nog inte bara en modegrej.

Som jag skrivit tidigare måste jag noggrant undersöka saker, som jag ska skriva om i Trasdockan och jag tog reda på så mycket jag kunde, när jag skulle informera om olika typer av kattmat, däribland BARF. Uppriktigt sagt såg jag den typen av mat som en modegrej bland uppfödare. Fler och fler började låta sina katter äta enbart rått kött och lovordade det så snart de fick möjlighet. Det var naturlig föda för katterna, som ju är små rovdjur, de råa köttbitarna var också bra för deras tänder, orerade de. Jag hade en gång fått ett smakprov av en försäljare på utställning och bjudit våra katter på men ingen ville äta av den maten. Alla våra kattungar har med glädje ätit Royal Canins "Mother and baby" och företagets blötmat för kattungar, så detta med BARF hade jag lagt helt åt sidan tills nu....... Flinga har inte mer än smakat på fast föda och nu, när hon är stora tjejen, måste hon få i sig mer näring än den mat Stina har att erbjuda. Jag kom då att tänka på BARF, varför inte prova? Båda kattungarna åt med förtjustning både igår kväll och imorse. Kanske är det nog inte bara mode i alla fall. Det är inte uppfödarna som övertygat mig - det är kattungarna.

Egentligen är det inte den "riktiga BARF-dieten" jag talar om, jag pratar om MUSH, den finska fabrikstillverkade maten, som säljs som djupfrysta köttbullar. Råvarorna i MUSH Vaisto® CAT -produkterna är 100 % naturliga och innehåller inga tillsats- eller konserveringsämnen. MUSH finns som "kyckling-nöt" och "kyckling-gris". Om man vill göra egen BARF-mat kommer här ett recept (överkurs för mig):

300g Kycklingvingar eller kycklingben
450g Kött, t ex nötfärs
100g hjärta, t ex svinhjärta
50g lever, t ex kycklinglever
10g övrigt, gärna ett helt ägg (även om det väger 40-50g)

Mixa alltihop i en matberedare. Frys in maten i portionsförpackningar. De ska ha ungefär 2-3 % av sin kroppsvikt per dag. 

Igår var barnbarnen här och det är alltid roligt, tycker vi - men absolut inte Stisse. Leo, 8 år gillar han förvisso men inte Tor, drygt 2 år. Små barn innehåller höga ljud, som de utstöter ofta och med jämna mellanrum. Stisse tillbringade juldagen under sängen.

 
26 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)