Kanske kommer förklaringen

Jag har ju många sidor kvar i min "kattbibel" så eventuellt får jag en vetenskaplig förklaring på Sandies och Trulles beteende på morgonen. Kanske blir den en helt annan än den jag tror. Jag var kvar i sängen och försökte få igång de stela benen. Alla katterna låg också där och de såg ut att sova. Så plötsligt börjar börjar Sandie slicka på Trulles huvud. Han tvärvaknar och börjar direkt att kravla in mot Sandies mage, Min teori är nu att om kattmamman slickar sin unge på huvudet, ger det en signal till kattungen att det är dags för mat. Visst har jag sett mamma katt göra så med sina ungar tidigare men inte reflekterat över att det är just "huvudslickningen" som kattungen verkar förknippa med mammamjölk. Jag ska vara uppmärksam på det i fortsättningen och se om det stämmer (men det är ju bara min egen teori och ingen vetenskaplig undersökning).

De flesta katter gillar varken förändringar eller "tjo och tjim", vilket lätt blir en verklighet under påskhelgen. Alla kattägare borde tänka på att erbjuda katterna en lugn vrå, om det blir många kring påskbordet. Matte och husse måste vara noga med, vad de ställer fram i vaser och krukor. Liljeväxter hör inte ihop med katter. Påskdunen kan bli lika förödande i en kattmage, som de är vackra i riset och bör undvikas, särskilt om man har kattungar.

Det är viktigt att kastrera katter som inte ska användas i avel. För att uppmärksamma detta skänkte Agria i slutet av mars 50 kronor för varje sålt Agriaarmband direkt till kastration av hemlösa katter. Kampanjen gick över förväntan och Agriaarmbanden gick åt som smör i solsken på webben. Resultatet: 13 100 kronor som nu skänks till kastration av hemlösa katter på Stockholms Katthem. Det räcker för att kastrera mellan femton och tjugo katter. Heja, heja! Armbanden kostar 100 kr och säljs i Agrias shop; www.agria.se

Jag vill av hela mitt hjärta värna om de hemlösa katterna och när jag blivit lite mer "varm i kläderna" i styrelsen, ska jag börja försöka hitta faddrar. En fadder skänker minst 50 kr per månad till katthemmet och de flesta av mina vänner har nog inga problem med att avvara den summan. 

Kattungarna sover redan i min säng. Endast Sandie håller mig sällskap i soffan. Jag älskar sena källar och nätter och är som mest kreativ då. Jag har nyss gjort ett utkast till ett nytt uppfödarkodex. Vi får se vad Carina tycker.

14 apr 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)