Kanske också en följd av coronaviruset

Inser plötsligt att jag även idag hade som plan att komma med en del fakta på bloggen. Måhända är det "lärargenen" i mig, som allt oftare gör sig påmind nu. Jag längtar nog mer, än jag tidigare förståttt, efter att undervisa. Det, som så mycket annat, har alltid varit självklart för mig förr. Jag har jämt delat med mig av sådant jag själv älskar, i synnerhet när jag vet att mottagarna både uppskattar och behöver det jag lär dem. Jag skrev nyss en påskhälsning till mina kursdeltagare och det känns jättebra att veta att de kan läsa den och att de t.om. vet hur man besvarar e-post. 

Att ha tid att "städa" bland pagesdokument och e-post på mina iPads har vairit bra men mycket mer ansträngande än att rensa i förrådet - dock inte fysiskt. Jag är långt ifrån klar men i alla fall en god bit på väg. Mycket av det jag skrivit om i Trasdockan har föregåtts av många timmars "faktasök" och en massa utkast innan jag blivit nöjd. Den färdiga artikeln måste hålla för kritisk granskning av i vissa fall både veterinärer och språkvårdare. Jag har lärt mig mycket genom mitt uppdrag i Ragdollklubben. Därför vill jag spara en del, för det är lätt att glömma vartefter tiden går. När jag nu går igenom mina texter hittade jag denna, som jag tycker är rolig och som jag därför vill dela med er, väl medveten om att några känner igen den. 

Utdrag ur Trasdockan # 1•2017

Hur påverkas katter av musik?
För att få veta mer om detta kontaktade jag Bo Söderström, docent i biologi och författare till
boken "Hur tänker din katt" (jag hade alldeles nyss sett honom på TV, där han kommenterade en studie, som gjorts i ämnet). Bosse berättade:
- David Teie är cellist och arbetar sedan drygt 20 år tillbaka i National Symphony Orchestra.
2003 utvecklade han en universell musikteori och ville utröna, varför människor reagerar
känslomässigt på musik. Han kom fram till att ljudet är kopplat till de ljud vi hörde, när våra
hjärnor utvecklades. Musik vi människor finner avkopplande har nära nog samma takt som
vår mors vilopuls. "Hur är det då med katter"? frågade sig Mr.Teie.

Dagens avsnitt skulle bli för långt om jag publicerar hela artikeln nu, varför jag tar resten i morgondagens blogg. Jag beklagar också än en gång att jag valde detta usla hemsideprogram, för plötsligt väljer den kopierade texten att, utan min förskyllan, göra oönskade radbyten.

9 apr 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)