Kattarbete

Carinas och min ursprungliga plan var att vi skulle vara färdiga med vårt material till årets första nummer av Trasdockan idag men en hel del har ju blivit förändrat, sedan vi gjorde vår "roadmap". Mycket har hänt och det är fortfarande ovisst, hur vi ska göra för att få tidningen klar. Carina har kontaktat vår första AD, Madeleine, men hon kan inte lova något, innan hon själv vet hur hennes arbete ska bli efter att företaget hon arbetar i fått ny ägare. Vi måste hitta en lösning men hur?

Idag började vi korrekturläsa vårt material och fann att vi faktiskt skapat det mesta av det vi vill ha med i nästa tidning. Allt hann vi inte igenom men räknar med att vara klara på torsdag. Jag har också fått mail från Sara idag, ultraljudsspecialisten på Södra Djursjukhuset, och ska ringa henne imorgon. På hemsidan hade vi angivit 12 februari som sista datum att anmäla sig till klubbens "ultraljudsarrangemang" men vi tvingades redan ikväll förklara att vi inte kan ta emot fler anmälningar. Roligt att intresset är så pass stort. Min förhoppning är att kunna ordna ytterligare ett tillfälle för ultraljudsscreening under året.

Även imorse kändes det som något fattades, när jag vaknade - kattungarna förstås. Stina verkar inte sakna dem lika mycket som jag, inte säker på att hon längtar efter dem över huvud taget. Hon får tillfälligt P-piller nu i väntan på att hon ska komma i form efter mammaskapet. Jag har inte läst någonstans att man ska göra så men det "känns rätt". Jag planerar att beställa tid för att kastrera henne någon gång i mars. Sedan kommer det att dröja, innan vi får kattungar här igen. Sandie ska få vila ett år nu. Kanske förresten - det är ju möjligt att vi kan spara en avkomma efter Sissel, om hon får en dotter, som är lämplig för avel. Oh, så roligt det skulle vara att få en kattunge, som jag vet att jag får behålla!

Klätterträdet vi köpte igår är stabilt och även snyggt, tycker jag. Både avsatserna och pelarna är i en gråaktig färg och liggplatserna är klädda i ett mysigt, mjukt tyg. Vi fick hjälp att plocka ihop delar, som skulle passa på balkongen men när vi kom hem märkte vi att tornet skulle bli för högt med två av de pelare vi köpt (48 cm) och dessutom behövs inte en platta högst upp, som vi trodde i affären. Imorgon ska vi byta till ett lägre klösrör (38 cm) och lämna tillbaka plattan. När den nya pelaren är på plats och Ove fäst en "hängmatta" i den kommer tornet att vara som en dröm för våra älsklingar. De är redan förtjusta, trots att klätterträdet står i vardagsrummet och inte heller är färdigt. Tänk då, när vi ställer der precis innanför glasrutan där fåglarna äter på andra sidan!!! När det är klart ska jag fotografera det och visa, hur fint det blev. (Det blev inte 699 kr, det blev bra precis 3000 kr men det är katterna värda.)

Småkissarna kan nu gå riktigt bra. Visserligen är de lite vingliga och de tar sig fram på "låga ben" men snart kommer de att sträcka ut benen och kunna ta sig ur transportburen. Vi måste hitta en lösning på det och.......nu är det verkligen dags att fotografera dem även fastän de gallskriker, när man tar bort dem från tryggheten i "hemmet".

7 feb 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)