Kattarbete av skilda slag

Carina kom klockan 11 och vi började genast att se över och ändra i vår "dummie" ; vårt förslag på sid- och innehållsplacering i nästa tidning. Den första versionen är bra att utgå ifrån men när vi har mycket av textmaterialet klart, behöver vi alltid tänka om och förändra en del. Strax efter 12 kom också Christoffer. Det är ju viktigt att han tar del av våra idéer och kompletterar med sina "AD-ögon". Arbetet flöt fint och Carina och jag har redan lagt det material vi är klara med i DB, så nu kan Christoffer börja med sin del av arbetet. 

Vi bröt för lunch vid 13:30 och Carina köpte hem lunchmat till oss från thairestaurangen 40 meter bort från min bostad. Maten smakade bra och med en kopp kaffe i handen fortsatte vi att gå igenom dummien. När vi var klara och Carina och Christoffer åkte hem, var det bara för mig att byta "lekbyxorna" till något mer respektabelt och sedan var klockan 17 och Ove kom hem, vände i dörren och tillsammans åkte vi till Bromma zoo för att prata veterinärfoder med Irene. 

Butiken är mycket välsorterad och där finns specialfoder från, jag tror jag vågar säga alla, seriösa fodertillverkare. Personalen i butiken har ingen veterinärmedicinsk utbildning och får inte ge råd, när det gäller den typen av mat. Givetvis känner de till,  vad som är vanligt vid olika sjukdomar men kunden själv måste veta, vad hen ska köpa och ska då ha fått rådet från sin veterinär. Specialfodren är dyrare än andra foder; kost lämplig för överviktiga katter finns ju som "icke veterinärfoder" men ibland anser veterinären ändå att kattägaren ska ha speciell mat och då hjälper personalen givetvis kunden att hitta rätt och ska inte föreslå den billigare varianten, eftersom fodren inte är exakt lika - det är något veterinären förordat av särskilda skäl. Det finns både frön och blötmat vid de olika sjukdomstillstånden och förutom bantnings/hålla vikten-mat finns olika sorter av mat för katter med njursjukdom, urinsten, diabetes, magproblem, illamående och allergier. Veterinärer är människor och människor har olika åsikter och beteenden, alltså måste affären ha alla dessa specialfoder från de olika tillverkarna. Kunder kommer från många håll, t om från södra delarna av länet, så det är många veterinärer som ordinerar. Tur att butiken ska byggas till och det ordentligt. Ett nytt stort hus (hela den nuvarande parkeringsplatsen får ge vika) i två våningar kommer dét att blir. I tillbyggnaden ska 3 - 4 nya veterinärer flytta in tillsammans med röntgenapparatur och ultraljudsmaskin. Där ska också finnas en riktig operationssal och ett "uppvak". Veterinärfodret följer med och det blir mer plats i den nuvarande lokalen.

Väl hemma blev det nyheter och UG på TV och däremellan kloklippning. Ännu har jag inte vågat berätta för Sandie att hon både ska behöva åka bil och bli ultraljudsundersökt imorgon. Vi ska till förtjusande Sara Granström på Evidensia Södra Djursjukhuset för ett nytt ultraljud hjärta och njurar innan nästa parning, allt enligt Ragdollklubbens hälsoprogram.

 

12 okt 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)