Kattärenden

Det är skönt med dagar, när saker ska göras men ändå inga tider, som ska passas. Igår var det en sådan dag. Vi hade planerat att vid 13-tiden åka till Åhléns, apoteket, zooaffären, Claes Olsson och Jula i Bromma blocks. Sedan skulle vi fortsätta till Evidensia i Spånga. När vi väl kom iväg blev det bara Åhlens, apoteket och Bromma zoo, vi besökte.

På förmiddagen ringde Carina och vi gick igenom ytterligare några dokument, som vi nu betraktar som klara att publicera. Efter det gav vi oss iväg på vår shoppingrunda. Ärendena i Bromma blocks gick fort och vi tog en kopp kaffe, innan vi fortsatte till Djursjukhuset. Jag skulle - lite försenat - lämna ett exemplar av vår senaste Trasdockan. Tina Knutas, som fram till idag varit sjukhuschef, kommer att ersättas av en person, som jag senare ska kontakta. Jag hoppas att även hon kommer att ställa sig positiv till ett samarbete med Ragdollklubben. Min plan är att under hösten göra en intervju med Ann Carlswärd, chefveterinären, som hjälper oss med veterinärfrågorna och jag hoppas då också träffa den nya sjukhuschefen.

Kattungarna är snart större än sin mamma. Annelie skickade ett mms igår. Fotot föreställde Smulan. Annelie berättade att Smulan äter allt och jämt, om hon finge. Leo, hennes kattbror, äter inte lika fort som Smulan och när hennes fat är tomt går hon över till hans, motar bort honom och börjar äta av hans mat. Annelie måste övervaka måltiden, för att Leo ska få äta sin mat ifred. Smulan hoppar också upp på köksbänken i förhoppning om att hitta något gott att äta där. Skönt att det är bara Stisse, som hoppar upp på bänken här hemma. Det gör han endast på morgonen, när Ove ställer hans mat där. Det beror inte på att vi varit duktiga på att träna katterna att inte hoppa upp, utan helt och hållet på dem själva. Det kan också vara farligt för små kattassar, om katterna är med vid matlagningen. Om man har en kisse, som hoppar upp, när man lagar mat, måste man alltid sätta en kastrull med kallt vatten på de varma plattorna (kanske har jag påpekat det tidigare), när maten är klar. Leo och Smulan har samlat energi under dagen nu, när Annelie börjat arbeta igen. De har säkert sovit största delen av tiden men de har stort sällskap av och är mycket förtjusta i varandra.

Än en gång vill jag säga att det är sååå roligt att få "rapporter" om, hur "våra" kattbarn har det.

 
31 jul 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)