Kattdomare

På förmiddagen kom ett mail från Carina, ett vidarebefordrat mail från en kattdomare, som hon tidigare skrivit till. I det mailet hade hon frågat, om det skulle vara möjligt att träffa honom för en intervju bl a om hur han blivit domare.

Att bli utställningsdomare på katt är ingen lätt match. Man måste ha varit assistent på utställningar minst 20 gånger för att få skriva det första elevprovet.När man skrivit elevprovet, som FIFE arrangerar, påbörjas elevtjänsgöringen, som ska göras på minst 675 katter. Efter genomförd elevtjänstgöring skriver man ett teoretiskt prov där.  När det är klart, är det det dags för den praktiska delen. Förutom assistent- och elevtjänstgöringen och de teoretiska proven ska man också ha varit aktiv inom kattsporten i fem år, fött upp minst en Grand International Champion och haft tre kullar. Det tar alltså flera år att bli kattdomare.

Vi skulle alltså vilja veta lite om personen, som väljer att för en blygsam ersättning avsätta ett 20-tal helger per år för att döma katter runt om i landet (om man vill döma också utomlands krävs ytterligare utbildning). Vi hoppas kunna få till stånd en träff med honom och också ta några bra bilder från en kattutställning. Planen är att detta ska vara klart någon gång efter nyår.

Just nu är det "liv i luckan" här. Sandie rusar runt i lägenheten och morrar för sig själv och Stina jamar, tror att hon börjar löpa så smått. Coola Stisse iakttar tjejerna från sin favoritplats - hörnet på soffan.

Klockan har passerat 23:30 och det är dags att gå till sängs. Om jag stannar uppe längre, blir jag alldeles för pigg för att kunna somna.

4 aug 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)