Kattdomare var det visst...

som jag lovade berätta lite mer om men det kom saker emellan. Jag fortsätter idag istället.

Den som uppfyller grundkraven för att bli domarelev (som jag skrev om tidigare) kan ansöka om att erlägga elevprov.

Ansökan görs skriftligt och sänds via den egna kattklubben - som ska lämna rekommendation.

Den sökande ska själv kontakta två personer som kan agera ”övervakare” när elevprovet ska avläggas. I första hand ska detta vara funktionärer i SVERAKs styrelse och i andra hand svensk FIFe domare.

Elevexamen är ett skriftligt prov. Det består av 40 frågor varav minst 25 från ”General Part”.

För att bli godkänd krävs 80 % rätt och maximal tid för provet är 120 minuter.

Allt detta krävs innan man är godkänd som domarelev!!!

Nu börjar vägen från domarelev till färdig domare och det berättar jag om imorgon.

Katterna är väldigt loja i värmen och sover, eller åtminstone slumrar mest hela dagarna, när det är så här varmt. När jag vaknat till på natten, har jag hört hur någon knaprat frön, krafsat i lådan eller bara spatserat omkring. Jag vet inget om hur stor inverkan deras päls har i värmen men spontant tycker jag att det måste vara förfärligt varmt. Imorgon ska jag hämta en kylplatta, som finns hemma. Att jag inte gjort det tidigare beror på att jag helt enkelt inte tänkt på det förrän nu. 

I hallen hemma ligger en "body", som var tänkt att använda på Stina, när hon skulle ha kastrerats. Ett operativt ingrepp innebär stress och immunförsvaret försämras av just stress. Så många förändringar (som också föranleder stress) som katterna varit med om (och vi) gör att vi får vänta med det, tills vi är hemma igen och lugnet lägrat sig. Vi får fortsätta att ge henne P-piller, trots att det bär mig emot. Sandie äter också P-piller men det bara för att hon ska slippa löpa och återhämta formen efter kattungarna. Löp utan parning gör att katternas kondition försämras och därför är P-piller bättre än löp, under rådande förhållanden, anser jag. Tjejerna fick sina piller igår och allt är lugnt och skönt i de små katthuvudena.

17 jun 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)