Katten är inte rumsren

Varför kissar kattungen i sängen, soffan eller i tvätthögen? Sammanfattat betyder det att den kissar inte där den ska. Problemet fanns överhuvudtaget inte hos uppfödaren. Någonting måste vara fel! Kattens ovilja till förändring har jag berört tidigare. ”Det var bra som det var, så kom inte med något nytt” kan vara det budskap kisse vill förmedla. ”Vad gör man, när människan inte förstår”?

Ingen kattägare vill naturligtvis ha det så utan vill snarast möjligt försöka finna ut vad som är fel. Kattungen är frisk och har skött alla sina behov på lådan hos uppfödaren. Kan det vara så att kisse tycker att något är fel med ”toaletten? Är kattlådan svåråtkomlig? Står den för långt bort? Kanske behövs ytterligare en låda; kattungen vill ju vara nära sin familj. När jag får frågan ”vad ska jag göra”, blir mitt första råd - se till att ha flera lådor på olika ställen i bostaden. Om kissen ändå fortsätter att kissa ”fel” känner den sig olycklig; ingen katt vill uträtta sina behov annat än på kattoaletten men något är inte bra där och människan fattar inte! Då gissar jag att något är fel med själva lådan/ lådorna! Står den/de så att katten ostörd kan uträtta sina behov med ändå inte långt från människan/människorna? Är lådan tillräckligt stor? Använder den nya ägaren en annan sorts sand än uppfödaren gjorde? Har den nya ägaren rent utav köpt en Pee wee (jag ska beskriva den imorgon)? Är det tillräckligt mycket sand i lådan - inte enbart lite korn i botten på lådan (några ord om det också imorgon)?

Man får många tips, när man börjar prata med andra kattägare. Det finns också flera ”kattfora” - kattprat på nätet. Återkommer även om det.

Det är roligt att undervisa. Idag gick jag bl. a igenom hur man bokar biobiljetter och använder SL:s reseplanerare, på Seniornets datautbildning i Solna. Strax ska jag skapa och skicka ut övningsuppgifter till mina elever. Det krävs att man underhåller kunskaperna från lektionerna och då måste man öva. Kuraseltagarna är inte främmande för läxor :-), för skolan förr byggde mycket på just läxor. 

 

20 feb 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)