Katten och elefanten

Jag brukar säga att jag tycker om alla djur med päls och först nu kom jag på att jag även gillar andra djur; elefanter t ex. Jag såg nyss en elefantunge, född i påskas, på TV. Jag blev alldeles varm i hjärtat, hon var underbar. Eftersom jag varken kan köpa eller sköta en levande elefant får jag hålla mig till prydnadselefanter och det har blivit några stycken. Dessa bor kvar i vår egen lägenhet Men det var tomt utan en elefant och igår köpte jag en ny. Jag är väldigt fascinerad av dessa mäktiga djur;1. en elefant kan väga upp till sex ton, 2. elefanter kommunicerar med olika röster med andra elefanter, 3. elefanter blir väldigt gamla, nästan lika gamla som människor, 4. elefanter är känslosamma - de kan gråta, leka och skratta, 5. elefanthonan är dräktig i nästan två år och kan bli dräktig från 16 års ålder och 6. elefanter känner igen sin egen spegelbild. Detta och att elefanten är ett gigantiskt, mäktigt djur gör att jag vill ha elefanter omkring mig. Mina nya djur, både katten och elefanten, pryder sin plats även här, i mitt provisoriska boende. Jag har redan tänkt ut, var de ska stå, när jag flyttar hem igen. 

Det är lätt att få katter kräsna. Det är bara att göra som vi ........ ge dem annan mat om de inte verkar tycka om det vi serverar. Sandie är expert på det. Hon tjatar sig till annan mat genom att hon hoppar upp bredvid mig eller Ove, stirrar oss i ögonen och jamar. Minsta rörelse från oss får henne att hoppa ner på golvet och springa i riktning mot köket. Stina och Stisse äter inte heller, om de inte gillar maten men de tigger inte något annat ätbart, utan de går bara bort från matfatet. Ove hade köpt en hel kartong med mat, som våra katter inte tycker om och den ville han skicka med mig till katthemmet, dit jag åkte på styrelsemöte idag. Iistället gav jag den till Helena, som har sju katter, f.d uteliggare allihop på landet.

Annelie har köpt ett kartonghus till Smulan och Leo. Som jag förstår det, har Smulan ensam lagt beslag på det. Hon sitter där inne och myser men när Annelie lockat henne tillräckligt med ett snöre hon kan jaga, kan hon helt enkelt inte låta bli att lämna kartonghuset men bara för den korta stund det tar att fånga snöret och bära med sig bytet in i den nya bostaden.

Så ska jag nu äntligen visa bilder på min nya kisse, Porslin. Samtidigt vill jag också visa min elefant Bumbi. Jag älskar båda mina nyförvärv.

 
1 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)