Kattens dag

Klockan 10:30 åkte vi till Evidensia i Spånga. Marie, som skulle komma med sin Turre, hade även med sig en blivande 4 1/2 månader gammal avelshona. De hade redan installerat sig i ett rum nära väntrummet. Tina Knutas, sjukhuschefen, kom och mötte oss och visade oss till rummet och strax efter kom Emma och hennes mamma med Hero.

Djursjukhuset hade annonserat i lokalpressen om Kattens dag och lockade många besökare med gratis tandkontroll av katt, en väska, en almanacka, kattgodis, lussekatter, pepparkakor, kaffe och glögg. Det kom många besökare och med jämna mellanrum gick jag ut i väntrummet och välkomnade besökarna in för att titta på "våra katter".

Av en lyckträff kunde vi presentera en cremefärgad, en blå och en brun Ragdoll. Turre och lilltjejen satt i en stor hundbur och Hero låg snällt i en kattbädd, som inhandlats helgen innan på Stockholms kattklubbs utställning. Alla katterna var fantastiska; helt orädda och trevliga - de bästa representanter för rasen man kan tänka sig. Jag tror att jag lyckades värva några nya medlemmar till Ragdollklubben. Jag försökte också intressera besökarna att anmäla sig till Järva kattklubb med "si så där" utfall.

Flera gånger under dagen instruerade och demonstrerade en av sköterskorna, hur man på bästa sätt borstar kattens tänder. Hon hade tagit med sig sin egen katt, som var helt obesvärad av tandborstningen. Kanske ska vi ändå försöka oss på detta, åtminstone en gång per vecka. 

Flera av besökarna var också intresserade av att få veta saker om rasen, ställde frågor och berättade om sina egna katter - både solskenshistorier och problem. Några ville ha adressen till Maries och vår hemsida och "läsa på" om oss, eftersom de stod i begrepp att köpa en "docka". 

Vid 15-tiden packade vi ihop och åkte hem. Väl hemma möttes vi av hungriga katter, som säkert undrade, varför vi varit borta så länge. Alltsedan kattungarna föddes har någon av oss, ofta båda, mest varit hemma hos dem. Det är en lycka att ha katter, som väntar och så tydligt visar att de uppskattar att vi äntligen är hemma.

Kvällen ägnades åt träning och mys i soffan med småkatterna. Vid läggdags återstod vägning. Gritzie vägde idag 487g, Mitzie 502g och Titzy 516g. Duktiga småkissar, duktig mamma.

Klicka på bilden, så ser du bättre!

 

 
29 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)