Kattens dag

Igår firades Kattens dag på Hornbach. Ove hade läst att det skulle vara kattutställning där och vi åkte dit. Själv förväntade jag mig inte en riktig utställning utan någon eldsjäl någonstans ifrån, som visade upp sin/sina katter, som det brukar vara men nej.....det var en riktig utställning, ett klubbmästerskap i Stockholms kattklubb, Sveriges äldsta kattklubb grundad 1946. Så överraskande och så roligt!!! 40 katter ställdes ut och utställningen var välordnad. Domare var Ulrica Ericsson, Järva kattklubb. 

Om man är kattintresserad och därmed går på en del kattutställningar känner man, åtminstone ytligt, många andra kattägare. Det är alltid roligt att träffas och "prata katt". Först stötte vi på Emma och Pia. Emma är ansvarig för Ragdollklubbens Facebook-sida, Pia är hennes mamma. Sedan träffade vi Åsa, som vi "har barn tillsammans med", dvs hennes Tony är pappa till Sandies kattungar. Åsa och hennes man Johan deltar nästan alltid på de utställningar vi går på. De föder också upp Ragdolls men i helt annan utsträckning än vi. För närvarande har de nio fertila katter, såväl hanar som honor. På utställningen i Sollentuna vann de kullklassen med sin senaste kull, Jordgubbskullen - tre ursöta kattungar, c:a fyra månader gamla. Givetvis vann de även igår. Utställningen födde en idé hos mig. Klubbmästerskap i Ragdollklubben på Hornbach - varför inte?

Kattungarna utvecklas fint. De väger nu över 400 g båda två, är medvetna om sin omgivning och trivs med att sitta i famnen. Så länge jag inte studerar dem närmare tycker Stina att det är ok att jag lånar dem men när jag lägger dem på rygg för att titta på den lilla, rund magen piper de och då blir hon olycklig. Från och med ikväll ska de vara med oss och titta på nyheter på kvällarna och om c:a en vecka flyttar de till hagen, som ska stå i vardagsrummet. De blir så ordentligt vana vid liv och rörelse på ett helt annat sätt än, när de är i kattrummet. Sandie har börjatntressera sig lite för kattungarna nu. Hon kan stå och titta ner i bolådan på dem och några gånger har hon också hoppat in till dem en kort stund. Stina känner sig trygg med Sandie, för hon har åsett det hel utan att protestera.

Pawpedskursen håller på att komma ikapp verkligheten. Veckans avsnitt handlar om kattförlossning och nästa vecka kommer det att handla om kattungar och deras första 12 veckor, om jag minns rätt. I denna veckas avsnitt är det knappt något, som jag Inte visste sedan tidigare och väl är ju det. Man bör ju veta, vad man gör och detta är vår fjärde kull.

 
27 nov 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)