Katter är fantastiska

.... i väldigt många avseenden. Det jag tänker på nu är, hur de tar smärta på ett sätt vi människor skulle må bra av att ta efter. Jag ska inte ”sticka under stol med” att jag, innan jag skulle stiga ur sängen efter knäoperationen, låg och gruvade mig för att stödja på det nyopererade benet och försökte göra en plan för, hur jag skulle gå tillväga. Så gör inte katterna, de bara gör. .. Redan några timmar efter operationen hoppade Stina både upp i och ner från soffan - helt utan att tveka pga att hon var nyopererad och rädd för att det skulle göra ont. När hon gjort ett hopp, tittade hon förvånat på mig och såg ut som om hon tänkte: ”varför gör det ont nu, det har det aldrig gjort tidigare.

När jag skulle lägga mig igår (egentligen idag för klockan var över 1) var min säng upptagen. Där låg både Stina och Stisse, Stina i sin röda body, som trycker ihop pälsen, vilket gjorde att hon plötsligt såg så liten ut. Stisse lyfte jag upp och lade nere i fotändan av sängen men Stina ville jag inte störa. Det fick till följd att jag delvis tvingades ligga i skarven mellan Oves och min säng. Täcket vågade jag inte röra med risk att störa ”lillvännen”. Tjugo i tre hade jag ännu inte lyckats somna. Då bestämde jag mig för att jag helt enkelt måste flytta på Stina. Jag insåg direkt att det borde jag gjort redan när jag lade mig. Stina blev inte alls ledsen utan somnade snart om vid mina fötter (Stisse hade för länge sedan flyttat till Oves säng).

Ove serverade katterna frukost som vanligt, blötmat av flera slag. Stina åt med god aptit, ett tecken på att hon mådde hyfsat bra. När Ove sedan gått till jobbet och jag satt i soffan slog jag en signal till Carina. Vi pratade en del om Trasdockan, nuläget och den kommande framtiden och också om trivselkvällen vi ska delta i på Södermalm imorgon.

Stina är ordinerad smärtstillande medicin en gång om dagen i tre dagar. Den första dosen hemma skulle ges klockan 11 och den skulle jag ge henne utan assistans. Den cirkusen berättar jag om imorgon.

 
18 okt 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)