Katter är individer

Många människor tror att alla katter beter sig likadant. De är lika olika som människor. Givetvis finns det vissa saker, som gäller alla katter, dvs nedärvda beteenden. Om en katt är rädd, orädd, vill sitta i mattes knä eller inte vill sitta i knä, tycker om räkor eller inte osv - det varierar mellan olika katter. Detta vet jag sedan tidigare men reflekterade särskilt över det idag.

Redan klockan 08 ringde telefonen. Det var snickaren, Håkan, som ska vända toalettdörren. Det blir lättare för mig att gå in på toaletten från sovrummet på morgonen, när jag har ont i både rygg och ben. Han undrade om det var ok för mig att han skulle komma vid 09:30. Absolut! Strax därefter ringde Nicke och frågade, om det passade att han och Anna-Karin skulle komma och fika. Naturligtvis! HÅkande kom först.

Katter hatar höga ljud. En hantverkare är oftast lika med höga ljud. Så var det också idag. Alla katterna befann sig på balkongen, när Håkan skulle börja slå på dörrkarmen för att montera om den. Jag stängde genast balkongdörren, så att ljudet skulle dämpas - åtminstone en aning. Här visade sig skillnaden mellan katterna tydligt. Sandie låg kvar i fåtöljen och stirrade. Stina småsprang på halvhöga ben och gömde sig under den andra fåtöljen. Stisse gick fram mot balkongdörren för att se, vad som hände. Om jag hade öppnat dörren, är jag söker på att han hade gått in. Trots att även han hatar höga ljud, skulle nyfikenheten ha tagit över. Nu fick han stanna kvar därute tills Håkan var färdig för idag. Han återkommer imorgon.

Anna-Karin och Nicke stannade kvar och åt middag med Ove och mig. Eftersom de har en liten kattunge, tyckte de att våra katter är så stora, särskilt Stisse då. Om man är van att hela tiden se en liten kisse, framstår ju Stisse som enorm.

Ytterligare ett bevis på att katter beter sig på olika sätt är "dagens foto". Våra katter vill absolut inte ligga på någon av oss, vilket Saga älskar.

 
24 aug 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.