Katter är inte människor

Jag vet att katter inte fungerar som människor. Vi människor har ingen jaktinstinkt och jagar inte för att döda (utom jägarna, som jag definitivt inte förstår mig på). Trots att våra katter aldrig varit ensamma ute, de har bara motvilligt gått några minuter i sele, blir de väldigt uppjagade, när de ser flugor eller fåglar utanför fönstret. Så fungerar ju inte jag. Den skillnaden mellan människor och katter har jag inga problem att se men när jag ska utsätta katterna för något, som jag vet att de inte gillar, är det annorlunda. Då tänker jag att de ska fungera som jag; att de ska minnas och tycka illa om mig om jag utsätter dem för något de inte tycker om. Det är ett problem för mig.

Alla katter som ställs ut är nybadade, fönade, kammade och borstade. De är sprayade med antistatspray och måste sitta flera timmar i en bur, ofta två dagar i sträck. Vissa har rest hundratals mil innan utställningen (katter avskyr förändringar). Jag är medveten om allt det och vet också att de katterna inte blivit mentalt störda av utställning. Ändå har jag så svårt, när jag ska göra något mot katternas vilja. De förstår ju inte varför jag t ex ska bada dem, när något av det värsta de vet är just att bada. Problemet skulle vara mycket mindre, om jag skulle kunna förklara varför och att det är snabbt övergående. 

På lördag ska, som sagt, Sandie ställas ut. Bara det kommer att vara stressande för henne. Ska jag verkligen bada henne innan också? Kommer hennes totala förtroende för Ove och mig att förstöras? Är det värt att utsätta henne för allt detta för att representera rasen? Jag vet ju inte, vad som rör sig i det lilla katthuvudet. Jag är fortfarande osäker på, hur vi ska göra med badet. Kanske får det räcka med att sitta i buren fyra timmar. Ove får bestämma.

12 aug 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)