Katter gör så...

Många, som inte har eller har haft katt, säger ofta "så gör katter". Visst finns det vissa beteenden, som alla katter uppvisar, på samma sätt som det finns beteenden, som alla människor är behäftade med men det finns stora individuella skillnader. 

Vissa är livliga, orädda, nyfikna, försiktiga, beroende, tillbakadragna och självständiga. Det gäller såväl människor som katter. Stisse, som jag alltid betraktat som orädd, blev osäker när Ronja, Yatzis och Titzis lillmatte, var här och lekte med småhkatterna. Ronja är en liten flicka och små barn låter ofta högt, när de leker. Detta var något nytt för Stisse, som gömde sig under sängen. Första gången jag sett honom dra sig undan. Jag har tidigare alltid brukat säga "Stisse är inte rädd för någonting" men det är alltså inte sant. Det är situationen och omständigheterna, som avgör. Vad vill jag säga med allt det här? Jo, vi är alla individer med vår alldeles egen "kod" och det är det som är så spännande.

Yatzi och Titzi kommer ju att flytta tillsammans och det är naturligtvis en trygghet för dem. De känner ju varandra från första andetaget. Mitzi kommer att flytta utan sina syskon men hon kommer inte behöva känna sig ensam. Hennes "bror" Baltazar är född samma datum som hon och hennes andra brorsa, Herax, är bara en dryg månad äldre. De kommer säkert att få mycket kul tillsammans alla tre. Det ska bli spännande att se, hur de utvecklats om ett år. Förhoppningsvis får vi hälsa på dem då.

Även denna dag har varit fylld av katter. Dels har jag vid flera tillfällen tvingats klättra upp på vår IKEA-pall, för att ta ner kattungarna, som klättrat högst upp i klätterträdet. De är snabba och duktiga på att ta sig dit men mindre duktiga på att ta sig ner. De sitter där uppe med huvudena utanför avsatsen och tittar ner och jamar. Eftersom de inte ännu lärt sig att klättra baklänges ner, är jag glad för det och att de inte hoppar. Det är alldeles för högt.

Cecilia och hennes fina, stora flickor var här ikväll. De ville träffa sina gullnosar igen. Jag tycker att det är jätteroligt att Cecilia beslutat sig för att bli medlem i Ragdollkluben. Första året behöver hon bara betala 75kr och jag kan lova att hon kommer att få valuta för pengarna. Jag hoppas vi blir fler medlemmar under året. Ju fler vi blir, desto bättre ekonomi och därmed kommer klubben att kunna ordna fler och spännande aktiviteter. Närmast på programmet nu är ett erbjudande om rabatterad ultraljudsscanning på hjärta och njurar 15/1.

Nu sitter jag och inväntar att kattungarna ska bli trötta. De har rusat omkring och busat med varandra en lång stund nu. Jag vill väga dem, vilket är omöjligt, när de är så här pigga. De sitter inte stilla en sekund i vågskålen utan sprattlar till och hoppar ur. Egentligen behöver man ju inte väga dem längre men jag gör det i alla fall ibland, trots att de är stora alla tre, fast små :-)..

4 jan 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)